torsdag 29 maj 2008

Ljust och luftigt!

Välkommna in i vårat vardagsrum.
Här är det ljust och luftigt, inte så mycket tavlor på väggarna - precis som jag gillar det. Har dock funderat på att göra en rejäl svart/vit förstoring på canvasduk och hänga ovanför soffan. Men den rätt rätta bilden har inte ännu dykt upp. Skulle vilja ha en bild på hela familjen, ja sambon, hunden och mig - fast i rörelse, inte ett stelt porträtt. Ja vi får väl se hur det blir.
Annar s är jag ganska nöjd med vardagsrummet, särskillt ljuset här inne. Eftersom hela ena väggen består utav fönster så blir det ju ganska så ljust här inne. Balkongdörren leder till en liten uteplats och trädgård.
Sedan sofforna fick vita överdrag har jag gått och funderat på att måla mitt gamla bord ifrån Indiskan. Men efter mycket velande fram och tillbaka så måste jag säga att jag är nog ganska så nöjd med det som det är. Matchar den vackra fiskbensparketten - o allt kan ju inte var vitt!
Som många andra bloggare föll jag för Ikeas golvlampa Barometer, den är verkligen snygg att titta på.
Som ni ser på bilden så är det inte bara jag som trivs i rummet utan även Lufsen, som gärna ligger i sin korg och myser i fårpälsen.




Bild: Privat



onsdag 28 maj 2008

Och vinnaren är!

Kul att så många visade intresser för våran lilla tävling. Måste passa på och tacka Maria som driver den underbara nätbutiken Country by mail, för det fina priset till vinnaren.
Och vem är då det?
Den fina bokstaven går till Malin som har bloggen White season, en helt underbar blogg som ni alla borde passa på att besöka.
Så ett stort GRATTIS till Malin och tusen tack för att ni alla deltog.



Bild: Privat
Nu börjar vi äntligen komma i ordning även på innergården och trädgården här hemma. Lovar att visa lite bilder inom kort. Så länge får ni hålla till godo med denna vackra blomma som växer på ett utav träden.


måndag 26 maj 2008

M som i Maria!

Tävlingssugna???
Då har ni kommit rätt - här blir det nämligen tävling idag.
Priset kommer ifrån den underbara nätbutiken Country by mail, som belönar vinnaren med en vacker handtäljd antikvit bokstav, ca 23 cm hög.
Det ni behöver göra är att svara på villket typpsnitt bokstaven är i, svaret hittar ni hos Coyntry by mail.
Lämna en kommentar i inlägget så drar jag en vinnare på onsdag.
Lycka till!


Bild: Privat

Bild: Country by mail


fredag 23 maj 2008

Kan Leila så kan jag!

Det finns nog fler än jag som låter min inspireras utav underbara Leila och hennes bakverk. Bara älskar att sätta mig framför tv varje onsdag klockan nio och bara njuta av hennes kakor, bullar och framförallt allt underbara köksdetaljer hon använder.
Sen jag köpte min Kitchen Aid är det dessutom ännu roligare och baka, särskillt nu när vädret är så fint, då vill man ha lite kakor att njuta av i solen.
Tänkte att jag skulle dela med mig mitt egna recept på choklad cookies, ett recept jag hittat i en tidning för många år sedan och som jag bakat många gånger. Kakorna är lika goda nybakade som ett par dagar gamla, dessutom är de perfekt att ha i frysen och snabbtina på köksbänken.





Bild: Privat
225 gram margarin
2 1/2 dl farinsocker
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 1/2 dl vetemjöl
150 gram mörk blockchoklad
Bland alla ing och klicka ut smeten på plåten. Grädda i 15 min i 200 grader.





lördag 17 maj 2008

O vinnaren är!

Nu är jag tillbaka, saknat mig??
Inte klokt vad tiden bara flyger iväg när man är på semester, helt plötsligt satt vi på planet till baka till verkligheten igen - synd.
Men veckan har varit toppen, mycket solande.
Väl hemma igen är det dags att återvända till vardagen, inte lika kul, men efter ett tag så vänjer man sig igen.
Har haft fullt upp sen vi kom hem och har egentligen inte tid att sitta här heller, men jag tänkte att ni alla skulle få veta vem vinnaren är i min lilla tävling.
Måste först säga att jag är helt förvånad över antalet deltagare, 164 stycken.
Bad sambon att säga en siffra mellan 1 och 164 och valet hamnade på JESS, även ägaren utav bloggen Vita villa vila.
Så ett stort GRATTIS till dig.

Tänkte även passa på och visa det lite sommriga inslaget i vardagsrummet, nämligen en rosa kudde med vita prickar.
Inhandlade tyget på Stoff & Stil för ett tag sen och innan semestern satte jag mig och sydde två kuddar, en till soffan och en till fåtöljen här uppe. Ljust och fint blev det!



Bild: Privat


onsdag 7 maj 2008

En liten tävling!

Sista inlägget innan det är dags att åka på semester, nedräkningen har börjat.
En dag kvar att jobba, eller rättare sagt 7 1/2 timme, sen blir det sista träningspasset på en vecka och sist men inte minst lämna Lufsen där han skall bo i en vecka.
Att lämna honom är alltid den svåraste, vet att han trivs efter ett tag - men det är känns jobbigt ändå att lämna honom där.
Hos er andra bloggare har jag sett att ni har ordnat små tävlingar för att fira det stigande besöksantalet, tänkte att jag inte skulle vara sämre.
Snart tickar det över 60000 besökare och jag kan fortfarande inte fattar att så många av er tittar in varje dag. Det skall ni ha ett tack för, hoppas bara att jag fortsätta att leva upp till era förväntningar.
Priset då, jo har haft en stor efterfrågan på mina halsband, villket verkligen är jättekul - är så välkommna att maila mig om ni är intresserade. Men i tävligen tänkte jag lotta ut ett halsbande med en namnbricka ( valfirtt namn så klart ). Lämna en kommentar så drar jag en vinnare när jag kommer hem igen om en vecka.
Ha det bra så, så länge!

En efterlysning!!
Jessica Persson som har beställt ett halsband med namnen, Anna och Malin, maila mig - har lyckats göra av med din mail och ditt halsband är klart att skickas till dig!

Bild: Maria


måndag 5 maj 2008

Fika i vårsolen!

Villket väder vi har haft i helgen, det känns som om sommaren har börjat närma sig.
Äntligen har man kunnat vara ute, utan att behöva allt för mycket på sig.
Hela gårdagen sprang jag runt i bikini och målade utemöbler och fixade i trädgården. Mormor kom förbi och vi fikade scones och satt i trädgården och bara njöt.
Perfekt för fikastunder i sommar är den söta termosen ifrån Russinet. Jag hoppas att den får följa med till stranden inom en snar framtid.
Stranden blir det dock redan för mig på torsdag, då flyger vi till Egypten - gud vad härligt det skall bli. Skall bara ligga och lata mig i solen i en hel vecka!



Bild: Maria