fredag 27 juni 2008

Ett hav utav lavendel!

Det ända som har fått stått kvar i våran trädgård sen vi flyttade in förra året är ett syrenträd på innergården och de underbara lavendelbuskarna på baksidan. När du blommar, villket det gör just nu så doftar det helt underbart och villken färg de har.
I gårkväll passade jag på att plocka en knippe som jag hängt för torkning, tänkte kanske sy lite doftpåsar till hösten.
Passade även på att lägga lite lavendel i en burk men strösocker. Här skall det nu ligga och dra ett par dagar och sen skall jag baka lavendelskorpor, mums!
Får kanske passa på plocka lite mer innan den har blommat färdigt.
Våra nyplanterade rosor har även dem börjat att blomma och piggar verkligen upp trädgården med sina söta rosa blommor.

Så var det helg igen, tiden går fort. Får hoppas på lite bättre väder då vi skall åka till Köpenhamn i morgon för lite shopping. Det blir en heldag med mamma, mormor och lilla syster.
Ha en skön helg!




Bild: Privat


onsdag 25 juni 2008

Sitt vackert!

Tänk vad lite färg kan gör!
Efter det att planket på innergården har blivit målat i en underbar gråfärg som heter Cement, så var det äntligen dags för min fina trädgårdsoffa. Den knallgröna färgen gjorde sig inte riktigt här hemma.
Numera är även soffan målad i den cementgråa färgen, en mycket vacker färg att kombinera rosa till.
Tyget är ifrån min abosluta favorit butik när det gäller tyger, nämligen Stoff & Stil. Det fick bli två kuddar i rosa/vitt randigt tyg och en rosa kudde med vita prickar. När sommaren är över tänkte jag har dem i sovrummet.
Får väl vara glad att vädret har varit så fint tidigare i Juni, så jag hann med allt jag skulle måla här ute. Nu återstår endast garaget, känns skönt att kunna se slutet på det hela.
Fast nu har jag ju 4 fönster att ta tag i, bäst att göra det innan semester så man inte behöver stå inne och göra det då. Vem vet, kanske blir det sol!!!




Bild: Privat



måndag 23 juni 2008

Full av förväntan!

Precis som många andra har jag gått och väntan på filmen med stort F nämligen Sex and the city. Efter ett par månaders väntan och otaliga sedda repriser så var det då äntligen dags i lördags. Biljetterna var bokade sedan länge och godiset var inhandlat.
Då satt vi där, jag och sambon och hade precis börjat njuta utav reklamen för kommande bio filmer när det hände. Allt blev svart och plötsligt som biokillen in och meddelar att pga tekninska problem kunde de inte visa filmen.
Så i stället för att njuta utav New Yorks underbara platser och Carries och de andra tjejerna, så fick vi spendera 1 timme i kö för att få tillbaka pengarna för biljetten.
Nya försök att se filmen kommer att göras på torsdag!
Väl hemma hamnade biogodiset i min nya, rosa skål ifrån Marimekko. Får väl njuta utav en gammal repis utav Sex and the city så länge och bara tills att det blir torsdag.





Bild: Privat




torsdag 19 juni 2008

Trädgårdssidan!

Även om det är innergården som vi sitter mest på, här lyser solen hela kvälen och det är den perfekta platsen för sköna grillkvällar, så är det skönt att äntligen ha fått i ordning även på husets baksid, nämligen trädgården.
Nytt gräs har såtts och vackra rosenbuskar har planterats. I dagarna har de även börjat att blomma.
På denna sidan står två av mina bästa loppis fynd, det gamla symaskinsbordet ifrån Huskvarna och klappstolen.
Bordet fyndade jag på Öja loppis för säker 10 år sedan, då gav jag 40:- för det. Stolen är ett nyare fynd, den hittade vi på en loppis förra året. Hade först tänkt att ge den en omgång färg, men insåg att den var fin som den är.
Precis som i resten utav huset finns här mycket detaljer i zink.
Ljuslyktan ifrån Mademe Stolz, med söta hjärtan på.
Detta har verkligen blivit en mysig plats att sitta och fika på.

Får passa på och önska er alla en trevlig midsommar och vi får väl hålla tummarna att vi slipper regn.
Skall vara skönt att vara ledig i tre hela dagar. Har just varit och köpt lite färg och tänkte fortsätta min målning utav innergården, till helgen.






Bild: Privat





tisdag 10 juni 2008

Välkommen in!

Välkommna in till oss och våran mysig innergård.
Siffrona jag köpte i Malmö tidigare i vår har hamnat på den nymålade grinden.
Planket är nymålat i kulören cementgrå och här har verkligen blivit mysigt med vita trämölber och rosa detaljer.
Tyget kommer ifrån danska Stoff & Stil och just nu verkar det som om jag har fastnat för det ljusrosa, både när det gäller kuddar och detaljer.
Den söta termosen ifrån Russinet är ett bevis på detta, men även mina Mårbacka pelargonier är rosa.
Hittills har vi har ett helt underbart väder här i södra Skåne och hunnit njuta en hel del utav gården och trädgården på andra sidan huset. Kanske har märkts att jag varit lite frånvarande ifrån bloggandet, men det är svårt att slita sig ifrån solen och värmen. Lovar att återkomma snart med fler bilder ifrån trädgården och vår fina köksoffa som står här på innergården, den har nämligen fått sig ett lager färge och tack vare min mormor så har även den fått lite nya kuddar.







Bild: Privat






onsdag 4 juni 2008

Lite smått och gott!

Tiden går fort och snart är helgen här igen. Känns riktigt bra att få en extra ledig dag på fredag, särskillt nu när solen lyser och det börjar bli varmt och skönt ute.
Har hunnit med en hel del både i trädgården och på innergården, men eftersom jag glömde dessa bilder hemma så får ni vänta ett tag till.

Precis som nästa alla andra har jag köpt hem Leilas bakbok A piece of cake och har svårt att lägga den ifrån mig. Vill bara baka och baka!!
Sist gjorde jag hallon och blåbärsmuffins med lite smulpaj på toppen, helt himmelska. I helgen får det bli hennes cookies.
Har även klickat hem lite tyger ifrån Stoff & Stils nätbutik. Min för hoppning är att min snälla mormor har tid och hjälpa mig sy lite kuddar till den nymålade trädgårdsoffa, som står utanför köksfönstret på innergården.



Bild: Privat


måndag 2 juni 2008

Tolix!

Tack vare Ingrid som driver den vackra butiken Atmosphere i Göteborg, så är jag numera den stolta ägaren utav en vit Tolix stol.
Snälla Ingrid fixade ner den till Skåne och nu står vid det gamla skrivbordet på ovanvåningen.
Bara älskar designen på denna vackra stol och skulle mer än gärna har en uppsättning runt köksbordet. Men det får bli en sak för framtiden.
Tillsvidare får man passa på och njuta utav denna vackra stol, när man sitter och bloggar.




Bild: Privat