fredag 19 september 2008

Söndags utflykt & semester!

I söndags tog vi en biltur till det underbara cafet Olof Viktors som ligger en bit utan för Ystad.
I en härligt gammal skånelänga ligger det mysiga cafet med en lummig trädgård och en fin innergård att sitta och fika i.
Hela huset är inrett med gamla möbler och detlajer, udda saker - det är det som gör det så specielt. Och så klart deras bröd och bullar som är stenungs bakat.
Massor utav goda hemmabakade kakor finns det att köpa både i cafet och med sig hem.
Har ni vägarna förbi så är det måste att ta en sväng i om här.

Idag är sista dagen på jobbet innan semestern. Det blir till att stiga upp 03.00 i morgon bitti eller är det inatt? Ja tidigt blir det!
Vi landar 11.55 lokal tid i NY - gud vad kul det skall bli.
Här skall shoppas!!!!
Det stora problemet just nu är hur vi skall klar max vikten på 20 kilo per person, men det ordnar sig alltid. Som det känns nu så lär vi nog komma över den rejält!
Ni får ha det så bra så ses vi igen om drygt en vecka!








Bilder: Privat





onsdag 17 september 2008

En personlig present!

Hemma har vi inte mycket hängande på väggarna, med det som väl hängs upp skall spegla oss som bor här.
Förra veckan skulle jag beställa lite foto ifrån Crimson, enligt mig bästa labbet när det gäller framkallning, och passade även på att göra en förstoring utav min sambo.
Bilden tog jag när vi var i Egypten tidigare i år för att sola och kitesurfa.
Gillar verkligen den här bilden, för den är så typiskt min sambo, komma gående ifrån havet, helt slut av allt surfande och helt i sin egen lilla värld.
Det fick bli en 50 gånger 70 cm förstoring i svart/vitt, monterad på 0.5 cm kartong.
Den perfekta presenten som nu skall hängas upp här hemma.



Bilder: Privat


måndag 15 september 2008

Baka baka kaka!

Finns det något roligare än att spendera en kall och tråkigt eftermiddag till att baka.
Denna gången blev det inte kakor till oss utan till hunden, närmare bestämt hundkex.
Enkelt att röra ihop och väldigt uppskattat utav Lufsen, som ni kanske ser på sista bilden. Här sitter han förväntansfullt och väntar på att få provsmaka.
Han är väldigt glad för att vara med när man bakar, det kan ju alltid trilla ner en smula eller två.
Den söta burken ifrån Lisbeth Dahl fick han i julklapp utav min syster, fylld med godis så klart!





Bilder: Privat


Receptet!

2 dl morötter

2 dl dinkelmjöl

2 dl a fil

1 dl musli eller havregryn

Gräddas i ca 15 min i 225 grader, tills de är helt torra.






torsdag 11 september 2008

Med lite fantasi!

Med lite fantasi och tips ifrån tjejen med bloggen Tusen idéer, samt min mamma som tog sig tiden att leta igenom Clas Ohlsons sortimen, så har jag fixat fint i mitt skafferi.
Enkla etiketter hittade jag på Panduro Hobby.
Visst är de söta mina små stämplar och så praktiska, med versaler på ena sidan och gemener på andra. Fint typsnitt oxå.
Väldigt praktist och snyggt blev det nu i skafferiet när allt har blivit märkt.
Jag som många andra har burkmani, kanske borde läggas in på avgiftning för min mani, kan aldrig få nog. Många av dem står tomma i skafferiet men det är fina att titta på och pryder sin plats så bra.
Har planer på att även försöka göra julkort med hjälp utav stämlarna när väl det börjar bli dags.








Bilder: Privat





tisdag 9 september 2008

Vitt på vitt!

Först det vi alla har väntat på en vinnare i tävlingen. Måste säga att jag är så glad över att så många ville deltaga - alltid kul när folk uppskattar det man gör.
Sambon har dragit en vinnare och det blev kommentar nr 56 Camilla Richardson, ett stort GRATTIS till dig Camilla, halsbandet kommer på posten.

Fick några söta hjärtan utav min vän Lotta, som hon hade köpt i butiken A Mouse in a house. En av våra absoluta favoritbutiker. Nu ligger de här i fönsterkarmen i köket - tyckte att det blev både enkelt och snyggt.



Bild: Privat


lördag 6 september 2008

Tävling!

Kände att det var så många andra som passade på att fira när besökar antalet gick över 100000 med en tävling, så jag ville inte vara sämre.
Passar på att lotta ut ett utav mina egen tillverkade halsband, ett litet enkelt halsband med ordet KÄRLEK i en snygg läderrem.
Allt ni behöver göra för att vinna är att lämna erat namn under i en kommentar. Vinnaren dras på tisdag - Lycka till!

Vill även passa på och visa den otroligt snygga bilden som Eva har tagit på ett utav mina smycken. Eva har bloggen Evas lilla blogg, passa på och kicka in. Den är fylld med massa fina bilder.


Bilder: Privat

Bild: Eva

torsdag 4 september 2008

Vackert!

Enkla, snygga och stilrena keramikskålar kan man inte få för många utav.
I julklapp utav min syster fick jag en så fin vit skål, precis som på bilderna, men klumpig som man ( läs jag ) kan vara så lyckades jag putta ner den i golvet när jag tvunget skulle anväda soffbordet som en sittplats. Gud vad besviken jag blev!
Men så när vi var i Helsingborg sist och hälsade på vänner tog vi en sväng in om Höganäs och butiken som heter just BUTIKEN. Och där stod de - rea dessutom, kunde inte bli bättre.
Båda två fick följa med hem och står nu så fint i köket på hyllan.
Har dock ej lärt mig läxan att inte sitta på soffbordet. Så snart åker väl ljustlyktorna ner i golvet. Men man lär så länge man lever!

Glöm ej att titta in i helgen, då blir det tävling!




Bild: Privat



måndag 1 september 2008

Nu målat och ny städat!

När man som vi har en väldigt lite hall att kliva in i så får man göra sitt bästa för att få den att kännas betydligt större och luftigare.
Redan när vi flyttade in målade vi alla innerdörra vita och på golvet lade vi Ikeas vita laminatgolv. Så visst blev hallen och hela huset ljusare och kändes betydligt rymmligare. Men den mörka ytterdörren fanns kvar. Så under semestern fick jag ett utav mina berömda ryck, får många sådana när sambon är och jobbar under lördagarna, och målade dörren vit på insidan. Villken skillnad!
Så nu är här nymålat, nystäda och som pricken över i:et så har vi inhandlat en ny plastmatta till hallen. Den röd och vita har gjort sitt för denna sommaren. Nu börjar hösten komma och med den regn och rusk. Då är det bra att ha en mörk matta där inte alla små söta tassavtryck syns.
Mattan hittade jag nyligen på Åhlens.





Bild: Privat