fredag 31 oktober 2008

Bakat och klart!

I helgen skall den invigas, min nya silikonkavel ifrån Bagaren & kocken. Vit och fin är det, känns som ett rejält verktyg till just bakning och nu är det snart upp till bevis.
Ja helgen är här. Idag har man turen att sluta redan vid tre tiden, en av alla fördelar att jobba på kontor.
Kvällen skall spenderas hemma hos min goda vän Lotta i Helsingborg, mysigt.
Sen skall här bakas. Har planer på att göra ett par nyttiga GI bullar, perfekta att ta med till jobbet, men även bagels. Har fått tokdille på dem sedan vi var i NY. En nyrostad bagel med cream cheese till frukost, mums!
Har glömt att berätta jag duktiga jag gick till bygghandeln förra helgen och införskaffade lister till ett utav rummen. Smart som man är tog man vita, så slipper man måla. Nu är det upp till min snälla pappa att komma och hjälpa mig, spika lister ger jag mig inte på.





Bild: Privat

onsdag 29 oktober 2008

Nyfiken på mig!

Jag har fått äran att vara med i ett reportageHomepoint.se - webbplatsen om inrednings & renovering.
Här kan ni läsa lite mer om vem jag är, mina tankar kring inredning och hur jag bor. Här finns även lite nytagna bilder ifrån huset som jag ännu inte hunnit visa på bloggen.
Om jag får säga det själv så är jag super nöjd med artiklen och layouten, tack snälla Linda för att jag fick vara med.



tisdag 28 oktober 2008

Köks glimtar!

Med lite nytagna bilder ifrån mitt kök, tänkte jag presentera vinnaren i min lilla tävling. Det blev Therese med den otroligt söta bloggen Lurans blogg, så Grattis till dig!!!

Köket har fått sig en höst makeover, borta är de rosa pelargonierna - de står numer i källaren i väntan på att våren skall komma igen.
Gillar så det lite slitna terrakotta krukorna som står på enkla zinkfat, enkelt men snyggt. Blommorna är fynd som mamma gjorde sist de var på Bilka i Danmark. Är lite känsliga så jag får väl passa på att köpa lite fler när vi åker över en sväng om ett par veckor. Jag är inte känd för mina gröna fingrar, så jag skall väl vara glad så länge de lever.






Bild: Privat



söndag 26 oktober 2008

En unik butik!

En vän till mig har just öppnat portarna för en ny webbutik, i You Design!
i You som betyder udda på japanska säljer designade figurer gjorda utav olika artister och illustartörer. Många utav deras produkter finns endast i en begränsad upplaga och är sedan slut för alltid.
Här hittar ni både t ex den söta Lollipo girl eller varför inte börja samla på de urgulliga minidjuren i plych.
Leter ni efter roliga, bissara eller helt enkelt ursöta små handgjorda mjukisdjur så har ni kommit helt rätt.

Glöm inte vara med i min tävling i inlägget under - ännu är det inte försent!




Bild: Lånade med tillstånd utav i You Design.















fredag 24 oktober 2008

Tävlings dags!

Är det fler än jag som redan är trött på höstmörkret? Mörkt när man går hemmifrån och mörkt när man kommer hem igen. Kan någon tala om för mig hur man skall lyckas ta några ok bilder på det detta viset??? Visst, man kan ju alltid släpa fram stativet och ha en slutartid på ca 1 min, men nä tack det är lite för jobbigt för mig.
Tur att det är helg snart så jag kan fara runt i huset som en galning med kameran i högsta hugg - tätt följd utav Lufsen som alltid skall vara med, man kan ju missa någont!
Tänkte att det var tävlingsdags här inne hos mig, eller vad tycker ni?
Vinsten är en anslagstavla i fil de fer, enkelt och men mycket praktisk.
Ni får hålla tillgodo med lite halvkassa bilder som jag kämpade fram i morse - och då menar jag kämpade!!!!
För att tävla lämnar du en kommentar i inlägget. Glöm ej att länka till tävlingen, använd gärna en utav mina kassa bilder.
Ni som ingen blogg har lämnar eran mail adress i inlägget, så jag kan kontakta er vid ev vinst.
Tävlingen håller på tills tisdagen den 28 okt.
Lycka till!


Bild: Privat


onsdag 22 oktober 2008

Badrums glimtar!

Vi har inte världens största badrum, det kan jag inte påstå. Men det är i gengäll super mysigt här inne. Finns inget bättre än att ligga i ett varmt bad med massor utav ljust tända runt om kring en.
Många tycker kanske att det är rena badhus känslan när allt är vitt och avskalat. Men för mig är det toppen. Älskar det vackra engelska kaklet och att det är vitt gör det bara enkelt att lätt piffa till med lite olika fäger när det gäller handdukar.
Enkelt, snyggt och stilren - är mitt motto!
Tog även med en liten bild på parfymen jag köpte i NY,nämligen Sarah Jessica Parkers COVET. Lyxig flaska o härlig doft.





Bild: Privat


tisdag 21 oktober 2008

Tack!

Med en enkel bild på mitt vackra hjärta som min mamma har gjort säger jag ett STORT TACK till Jenny som har den underbara bloggen Villa hemmet för den otroliga vinsten.
När jag läste ditt mail i morse så blev jag såååååå glad och tänkte direkt: undrar vilken bokstav jag vinner? Väl inne på din blogg insåg jag att alla bokstäverna var mina, helt otorligt! Men jag tackar och bugar. Har dock bestämt mig för att inte behålla alla för mig själv. Min vän Lotta skall få ett L, den kommer göra sig så fint hemma hos henne.
Lovar dock fina bilder på dem när jag väl få hem dem.
Bild: Privat

måndag 20 oktober 2008

Ett litet projekt!

Då var helgen över, igen!
Ok ok, jar har inte lyckats inhandla lister denna helgen heller - men det kommer jag lovar!
Istället har jag börjat på ett nytt projekt som är mycket roligare än att såga och måla små lister.
Med ni får hålla till godo med dessa småglimtar så länge - mer bilder utlovas när allt är klart. Så mycket kan jag säga att det just nu används svart linoljefärg och mycket såpa till mina svarta händer.
Nu skall jag sätta mig ner och svara på frågorna ifrån Homepoint. Så ni som är lite nyfikna på mig och vem jag är så får ni hålla utkik efter reportaget om mig och min blogg som kommer lite längre fram.




Bild: Privat


onsdag 15 oktober 2008

Höst pynt!

Men något så enkel som nypon man kan lätt göra lite höstfint här hemma. Fick faktiskt iden ifrån min mamma som sätt ett så fint nyponhjärta i en tidning. Så jag tog Lufsen med mig ut för att plocka lite.
Den härligt röda färgen gör sig så fint mot allt det vita i hemmet.
Tyvärr hade jag inte någon tillräkligt hård ståltråd hemma, så hjärtat gick inte att hänga upp - så det fick ligga här i fönsterkarmen i vardagsrummet istället.
Mamma kom dock förbi igår med ett mycket finare hjärta som hon hade gjort. Lovar en visa en bild utav den snart, så ni alla får se hur det skulle se ut, om man hade haft den rätta ståltråden.




Bild: Privat



måndag 13 oktober 2008

Höst fint!

Så var det måndag igen, helgerna bara flyger iväg.
Med facit i handen så hann jag med en hel del av det jag hade tänkt göra. Fast precis som innan fattas det trekantslister i huset, ja ja, det får bli nästa helg!
Lite nytt i krukan som står utanför husets grind fick det bli i alla fall. Ljung i härlig lila ton, piffar upp under mörka trista höstdagar.
Det är många som har undrat villket objektiv vi har skaffat till kameran, om jag bara det visste - lovar att fråga sambon igen så återkommer jag med rätt svar. För mig är det inte så viktigt med märken, det är mer frågan om känslan, jag vet vad jag vill ha ut av kameran, sen är det sambons jobb att skaffa fram rätt verktyg!






Bild: Privat






fredag 10 oktober 2008

Helg igen!

Så var veckan snart slut, tiden går fort - synd att helgen rinner förbi i samma tempo. Har så mycket som jag vill hinna med. Träna, fika med mormor, lång promenader med Lufsen, rensa innergården ifrån löv och sätta lite nya blommor i krukorna.
En sak som jag tänker ta mig tid till är att fota lite bilder ifrån huset. Det var ett tag sen ni fick se lite utav rummen så det är väl på tiden. Tänkte passa på att inviga det nyinköpta objektivet och stativet. Blir så härligt ljust på bilderna med det nya objektivet.
En annan sak som är dags att ta tag i är att köpa trekantslister till vissa rum. Varför blir det aldrig gjort? Så jobbigt är det inte och tar inte så lång tid, men ändå blir det aldrig gjort. Går runt och stör mig på det hela tiden, men trots detta lyckas jag alltid glömma det när det väl är helg.
Får väl se på söndag kväll hur pass väl jag har lyckast, gissar på att det inte blir gjort denna helgen heller.

Fortsätter och visa vad jag fick med mig hem ifrån NY, denna gången blir det en bild på mitt & tecken, som jag tycket var så fint.





Bild: Privat



torsdag 9 oktober 2008

Liten & stor!

Det blev en hel del par skor som fick följa med hem efter semester. Både varma Uggs och härligt sickade inneskor.
Fast de flesta paren var faktiskt Converse, både till stora och små.
De är ju så söta!
Detta paret var till lilla Malte, en söt liten kille som just fyllt 1 år, han kommer bli så tuff i sina nya skor.
Själv valde jag en högre modell, lite boxnings stil.
Stod och drog i de röda, men efter mycket velande fram och tillbaka så blev de dom vita som vann. Trots att jag redan har ett par vita hemma, men vitt är ju snyggt och framförallt använingsbart, eller hur!











Bild: Privat





måndag 6 oktober 2008

Godmorgon!

Söndagar är den enda dagen i veckan där jag och sambon kan äta frukost tillsammans i lugn och ro. Vi brukar alltid hamna i soffan framför en tv, med en film eller ett avsnitt utav en serie.
I NY inhadlades juicepressen till Kitchen Aiden så nu serveras det även nypressad apelsinjuice på morgonen, villket lyx!
En ny vecka har börjat, dagarna rullar på för fullt. Längtar dock redan till nästa söndag!



Bild: Privat


fredag 3 oktober 2008

Putsa & feja!

Med tankte på att de har lovat precis lika fint väder ( läs regn och blåst )i helgen som det nu har varit hela veckan, så kan man lika gärna stanna inne.
Tänkte passa på att inviga mina nya städprodukter ifrån Maison Belle. Har ni inte provat dem ännu så är det ett måste. Helt underbara! Visst lite dyrare än vanliga Ajax men ack så mycket bättre och fräschare. De fyller verkligen hela huset med en härlig doft efter det att man städat klart.
Denna gången köpte jag både badrumsrengöringen med citron, allrengöringen och rengöringen till rostfritt.
Skulle inte doften utav nystädat räcka så har jag en hel hög med härliga doftljus att tända. Hittade en outlet butik i NY som sålde Yankee Candle ljust väldigt billigt. Ett par ljust med doften Egyptisk bomull fick följa med hem.
Trevlig helg!





Bild: Privat


onsdag 1 oktober 2008

Borta bra men hemma bäst!

Då står man på svensk mark igen!
Det var en upplevelse, långa dagar med mycket att titta på och för att inte säga shoppa. Kläder, väskor, skor, mp3 spelare ja mycket fick följa med hem innan vi var klara. Inte så mycket inrednings dock men lite fick slinka med, lovar att visa lite godbitar utav det jag hittade efter helgen. Lever nog fortfarande på NY tid, är lite sliten.
Passar istället på att visa mina fina burkar ifrån Panduro Hobby. Otroligt lika Greengate, men ack så mycket billigare.
Den stora är perekt att förvara hemmabakade kakor i och de små till tex te.



Bild: Privat