tisdag 31 mars 2009

Vila!

Hemma efter en lång dag hos vetrinären. Lufsen är helt slut - jag med. Får hoppas att de hittar anledningen till att han ibland haltar. Det togs blovprov och röntgenbilder, så vi får hoppas på att det ger oss svaret.
Skönt att komma hem och få ligga & vila i sin korg.

Får inte glömma bort vinnaren i min tävling, grattis Per, kul att den enda killen som deltog skulle bli vinnaren. Hoppas din tjej blir glad.
Verkligen kul att så många ville deltaga - får kanske ordna fler tävlingar snart!





Bild: Privat


fredag 27 mars 2009

Darcarr!

Helt rätt i tiden är de fina återvunna bildäckskorgarna ifrån Dacarr. Snygga, stilrena och ett bra sätt att återvinna på.
Min fina korg hittade jag hos Can Can Interiör. Den får stå här i vardagsrummet. perfekta förvaringen för tidningar och den qviltade täcket som jag och Lufsen myser under på kvällarna.

Vill även passa på att tipsa om Inredningsbloggarna, här kan du alltid läsa det senaste inlägget ifrån dina favorit bloggare. Är väldigt glad över att bli tillfråga att vara med, man tackar!
Ha en bra helg, själv är det födelsedagskalas som gäller, både för mig & sambon. Får även hoppas att jag hinner fota lite av presenterna jag fått - mycket fint!








Bild: Privat



onsdag 25 mars 2009

Hipp hurra!

Fyller 32 år idag!!
Är kanske inte så mycket att fira, men jag är glad endå - känner mig dock inte äldre än 25....
Kom till jobb och fick en glad överraskning, syrran (som för tillfället jobbar med mig) sjöng ett medley av födelsedags sånger och hade täckt mitt skrivbord med ballonger. Fina presenter oxå, lovar att visa dem senare.
Ikväll blir det lite mys hemma med sambon, har dock redan hunnit få fina presenter ifrån honom, bla en egen domän - nämligen http://www.Inredningsgalen.se inte dumt alls. Bloggadressen funkar fortfarande men det är roligare att använda den nya tycker jag.

Vill även passa på att "bjuda" alla på lite godis på min födelsedag. Det vacka påskägget hittar ni HÄR hos Russinnet. Perfekt nu när påsken närmar sig.







Bild: Privat


måndag 23 mars 2009

Välkommen in!

Ni har väl inte missat bloggen room by sofie?

Sofie är utbildad inredningskonsult och jobbar med homestaging och styling. Bloggen är fylld med tips och ideer för alla hem. Blev överlycklig när jag blev tillfrågad om hon fick göra ett "hemma hos" reportage hemma hos oss. Så ni som är nyfikna på att se lite mer ifrån vårat hem, klick in er på bloggen room by sofie och ta er en titt.

Bild: room by sofie

söndag 22 mars 2009

Röja och rensa!

Tog Sofies råd ifrån bloggen room by sofie, när det gäller att rensa och röja. Ibland samlar man på sig en hel del saker som bara inte kommer till användning. Känner ni igen er?
Beslöt mig för att ta tag i saken och fick ihop en hel del, så i slutet på april blir det att åka till Simrishamn igen och ställa sig på loppis. Gick bra förra gången, alltid kul att tjäna en slant istället för att slänga det.
Lite saker hamnade redan nu på Tradera - de ser ni HÄR!

Bild: Privat

torsdag 19 mars 2009

Virkat & klart!

Först måste jag säga, gud vad kul att så många vill tävla - verkligen kul att ni gillar mina halsband, blir så glad!
Fortsätt tävla HÄR fram tills måndagen den 30 mars.

Då var det virkat & klart, min söta korg ifrån Frosta design. Ni hittar denna och mycket mer hos Can Can.
Kan dock ej ta på mig äran när det gäller virkningen, har nämligen inte virkat en cm utav den - istället är det min snälla moster som ställt upp. Kan meddela att hon fick även mardrömmar på kuppen, så inne i virkningen var hon.
Men lite lärde jag mig, lyckades virka ett grytunderlägg utav resterna av trasorna - helt själv!

Snart helg igen, har som vanligt fullt upp. Har köpt hem lite vitbets för att betsa bordskivan som ni ser på bilden. Det är bordet i vardagsrummet som skall bli helvitt. Tror att jag har bestämt mig för det i alla fall, nästan 100 på det.







Bild: Privat


tisdag 17 mars 2009

Tävling!

Alltid kul med tävlingar - eller hur!
Denna gången är det ett halsband ifrån mig som jag tävlar ut. Vinnaren får ett halsband med två namnbrickor med valfri text.
Allt ni behöver göra är att lägga en kommentar i inlägget och för er som har en egen blogg, länka gärna med bild så har ni större chans att vinna. Ni som ingen blogg har glöm inte att lämna eran mail adress i kommentaren.
Tävlingen håller på tills måndagen den 30 mars, Lycka till!!

Mer bilder och info ang halsbanden hittar ni HÄR!


måndag 16 mars 2009

Sitt ner!

Ja äntligen kan man sitta ner i vårat kök igen, tog ett tag att få hem stolarna - men det var värt väntan.
Måste först säga ett stort TACK till snälla snälla Vibe på webbutiken Black and white, för helt underbar service. Du är en klippa!!!
Visst är de snygga mina svarta Tolix. Stod i valet mellan de vita, precis som den vi har vi skrivbordet i arbetsrummet, men beslöt mig för att köra på de svarta. Blev en snygg kontrast till allt det vita, precis som bänkskivan här i köket.
Rum efter rum här i huset börjar se ut och kännas precis som jag vill ha det. Nu återstår endast vardagsrummet, får se vad vi kan fixa till där så småning om. Har planer på att slipa parketten och färga den vit - någon som försökt detta eller har någon erfarenhet, dela gärna med er!


Bild: Privat




fredag 13 mars 2009

Mys!

I brist på foto (ljuset är inte det bästa och tiden har inte räckt till den senaste helgen, förhoppningsvis blir det lite fotande i helgen) så får ni hålla tillgodo med dessa på Lufsen. Här myser han på fårpälsen han fick av mamma och pappa i julklapp. Kan berätta att den är inte lika vit och fin längre, men minst lika gosig!
Bulldogen är hans favorit leksak för tillfället. Nästa lika stor som han själv - trots detta envisas han om att bära omkring den.
Vi ses efter helgen igen, så får ni bla se lite nytt i köket.
I kväll blir det teater där vi skall se David Batra och Robin, skall bli kul och i morgon blir det shopping i Malmö, inte helt fel de heller!





Bild: Privat


onsdag 11 mars 2009

HOME!

En del av er bloggare har tyckt att H&M´s HOME kollektion var tråkig, tvärrtom säger jag - helt i min smak. Enkel, stilren men ack så snygg! (smaken är som baken)
Visade tidigare det gråa kuddfodralet men här kommer nu vad jag mer klickade hem.
Snygga svart/vita randiga sänglinnen, härligt svala att sova i och med snygga svarta knappar som en extra detal i både påslaken och kuddfodral. Passade även på att klicka hem de vita kuddfodralen med bokstäver på, känns lite som att vara hos optikern.
Passar perfekt här hemma hos oss i vårat vita sovrum och i våran nya svarta Hemnes säng.
Hoppas på mycket mer fina saker ifrån HOME kollektionen!










Bild: Privat





måndag 9 mars 2009

Det är detaljerna som gör det!

Måste säga att jag är väldigt nöjd med vårat arbetsrum, som vi kallar det.
Enkelt och sparsamt inrdning som går helt i svart. Eftersom väggar och golv är vita blir det snyggt med svarta detaljer.
Det gamla skrivbordet fick sig en omgång med svart linojlefärg för ett tag sen, sen dess föll alla bitarna på plats.
Har extakt samma känsla när det gäller sovrummet, sen den svarta Hemnes sängen väl kom på plats.
Alltid skönt när det klickar!













Bild: Privat





fredag 6 mars 2009

Svart, svart, svart!

Är inne på det svarta spåret nu som ni kanske har märkt. Fast det har jag nog alltid varit. Är en sådan person som kan köpa otaliga svarta klänningar, skor och koftor, svart är ju så snyggt.
Senaste fyndet fick bli de här två svarvade ljusstakarna i trä. Snygga och framför allt väldigt användings bara. Ett riktigt fynd desstuom, enast 34.- för dem båda. Passade på när butiken Boudoir här i Ystad hade 70% rea - så då blev det billigt!
Helg igen, tiden går fort. Har fullt upp som vanligt, men det är alltid skönt när helgen är här!





Bild: Privat



onsdag 4 mars 2009

Målat & klart!

Med lite färg är det möjligt att göra så mycket. Favorit färgen just nu är den svarta linoljefärgen som jag målade skrivbordet med, som står i vårat arbetsrum. Tar lite tid innan det torkar, läst lång tid, men det är det helt klart värt.
För ett tag sen visade jag två gamla guldfärgade ramar som behövde piggas upp lite. Den ena fick två lager med Fluggers råvita träfärg och den andra ett lager svart linoljefärg.
För tillfället står de i fönsterkarmen i sovrummet, fina att bara titta på.








måndag 2 mars 2009

Mums mums!

Lufsens favorit pryl hemma hos oss just nu är den tuffa fodertunnan ifrån Russinnet. Att den är fylld med godis har han inte missat.
Gjorde ett tappert försöka att fota tunnan, men fick snabbt ge upp och låta Lufsen vara med på bilderna. Godis fick det oxå bli, han var ju så duktig!
Tunnan hittar ni här!





Bild: Privat




söndag 1 mars 2009

Home Sweet Home!

En glad nyhet är att numera kan man även beställa min halsband hos Yrsa som driver webbutiken Home Sweet Home. Här finns förutom mina smycken, mycket annat att välja mellan. Desstuom är det mycket på väg in så ta en titt så att ni inte missar något!




Bild: Privat & Home Sweet Home