torsdag 30 april 2009

Spara & slösa!

Spara bör man....
Just nu sparar jag i denna söta lilla sparbössa ifrån Åhlens. Föll mig helt i smaken, vit, enkel och stilren.
Vad sparar jag till då?
En härlig shopping tur till New York, fick blodad tand för den staden när vi var där i september förra året. Planen är att åka dit i början utav september igen, då är det fortfarande varmt och skönt. Längtar så. Kan se mig själv på en uteservering, vila mina fötter efter en lång dags shopping - det är livet.
Sen sparas det även till en sol och surf semester till Egypten, i början utav november. Sköna lata dagar på stranden medans sambon kitesurfar. Härligt!
Vad sparar ni till???

Passar på att presentera vinnaren i tävlingen, ett stort GRATTIS till Ingegerd. Lampan är på väg till dig just nu.





Bild: Privat


onsdag 29 april 2009

Sista tävlingschansen!

Sista chansen att vara med i tävlingen sponsrad utav webbutiken Erikatubbin. Du kan vinna lampan Sketch.
Så missa inte chansen, tävlingen avgörs under morgondagen.
Klicka HÄR för att komma till tävlingen.



måndag 27 april 2009

Nya smycken och butikstips!

Måndag igen och fullt ös på jobbet - gillar sådana dagar då tiden bara rinner iväg och man hinner knappt tänka.
Lite extra ledig har jag varit - fredag till söndag, känns lyxigt att kunna göra så ibland. Vädret här nere i Skåne var helt underbart, sol och lite värme.
Ett nytt halsband har jag lyckats tillverka mer om detta och mina andra halsband hittar ni HÄR.

För er som är intresserade av titta lite närmare på mina halsband och bor i eller runt Stockholm så kan jag tipsa om en underbar butik nämligen Classic Living. På Eastmansvägen 15, i hjärtat utav Vasastan hittar ni butiken som förutom mina halsband säljer märken som bla Himla, DAY home ( en stor farvorit ) och Lisbeth Dahl.
Missa inte detta!

Glöm inte heller tävlingen som håller på fram tills valborg nu på torsdag, där ni kan vitta lampan Sketch sponsrad utav webbutiken Erikatubbin, HÄR hittar ni tävlingen!


Bild: Privat

tisdag 21 april 2009

DAY - Home!

Att jag har en förkärlek för svart och vitt har väl ingen missat. Gillar skarpt kontrasten mellan de båda färgerna.
Senaste inköpet blev den här rejäla hampamattan ifrån danska DAY - Home. Den täcker nästan hela hallgolvet, men är helt perfekt förr oss som är hundägare och har varit smarta nog att lägga ett vitt golv i hallen.
Snälla Anna Karin som driver butiken Can Can Interiör har fixat hem mattan till mig och jag tycker att den är helt perfekt här i huset, den förstärker verkligen känslan som jag försöker få fram här hemma. Eller vad tycker ni?

Glöm inte tävlingen som pågår fram tills valborg - titta i inlägget under så hittar ni en länk!






Bild: Privat


måndag 20 april 2009

Vårfin!

Fler än jag som håller på med nedräkning i kalendern tills det är dags för sommar semester? Känns inte allt för lång borta nu. Med lite röda klämmdagar och extra ledighet så kommer semestern närmare och närmare. Har desstuom tagit fyra veckors ledighet i år, för första gången och det känns väldigt lyxigt. Har inga planer på att resa någonstans utan bara ligga på stranden och slappa.
Semester planeras även till hösten en vecka med sol och värme och en vecka NY, hoppas jag på. Fick verkligen blodad tand när vi var där i september förra året, en helt underbar stad.
Trots lite kallare nätter, så är jag fult övertygad om att våren är på gång.
Denna vackra sjal fick jag utav min syster när jag nyligen fyllde år. Perfekt till den korta svarta skinnjackan som jag envisa om att använda, trots att det inte riktigt är så varm ännu. Men snart, snart är det vår!

Glöm inte att deltaga i min tävling om den ursnygga lampan. Tävla gör du här!






Bild: Privat


torsdag 16 april 2009

Tävlingsdags!

Finns inget bättre än en tävling, eller vad säger ni!
Denna gången är tävlingen sponsrad utav Erika Tubbin som driver en webbutik som säljer svensk design, mode och inredning. Priset är denna underbara lampa ifrån basanderlundin.
Lampa Sketch är en flexibel lampa som levereras i ett platt paket där man själv monterar ihop lampan i den form man vill ha med hjälp utav de åtta "kronbladen som medföljer i paketet. Även lamphållare och sladd ingår.

Vad behöver man då göra för att vinna?
Klicka in på Erikatubbin och räka ut hur många olika designers och märken hon har i sin butik. Svaret lämnar ni i kommentaren. Länka även med bild till tävlingen på eran blogg, ni som ingen blogg har - tipsa en vän om tävlingen via mail.
Tävlingen kommer att avslutas torsdagen den 30 april, Valborg.
Lycka till!



tisdag 14 april 2009

Boven!

Här har ni boven - den skyldige, ja för min muskelinflamation i handen alltså, Ikeas Ektorp fotpall. Fast nu är både jag och hunden tillbaka till det normala, inga mer tabletter för oss två. Hunden är friskförklarad, lite överkänsliga tassar bara - skönt att äntligen veta.
Har blivit en riktig myshörna här uppe i arbetsrummet, synd att man sällan sätter sig här, men förhoppnigsvis blir det ändrig på det. Mysigt blev det med fotpallen i alla fall.
Härligt att vara långledig under påsken, har hunnit med en hel del långa promenader med hunden, men även målat sovrummet och tillverkat halsband. Märks verkligen att det börjar bli vår nu, man vill bara vara ute hela tiden.





Bild: Privat


onsdag 8 april 2009

Spegel, spegel!

Då sitter man här på jobbet med en rejäl lindan om högerhanden och sväljer voltaren - det var en muskelinflamation, som jag trodde. Total vila för högerhanden i 3-4 dagar - lycka till med det säger jag. Har ni prövat att inte använda höger, totalt omöjligt, särskillt om man som jag jobbar framför en dator hela dagarna. Jag som skulle måla i helgen och tillverka halsband, får se hur det blir med det. Sambon har erbjudit sig att hamra mina smycken, omtänksamt - men jag tror jag talar för både mig och alla mina kunder när jag säger, nej tack!
Lite mer ljus här i sovrummet har vi fått in sen den fina Hemnes spegeln kom på plats. Samma svarta färg som sängen vi har. Känns verkligen som alla bitarna har fallit på plats här i sovrummet och nu känns det bra. Fattas bara att fönstrena skall målas, men det är snart väder till det.
En halv dag kvar att jobba sen lite påskledig, skönt. Skall dock till Kvidinge djursjukhus imorgon med Lufsen, mindre kul. En ortoped skall där undersöka honom och som om de äntligen kan hitta felet med hans ben. (han haltar vid överbelastning) Stackars liten, är inte alls kul att tvinga in honom där - de bara sliter och drar i honom, dels gör det ont och dels blir han så rädd. Men tyvärr är vi tvungna, vi måste hitta felet på honom - vill inte att han skall gå omkring att ha ont.





Bild: Privat


måndag 6 april 2009

Bilder ljuger inte - eller!

Man kan ju alltid välja vad man fotar här hemma. Fast jag kan väl erkänna att här oftas ser ut som på bilderna, har städmani - det kan nära och kära intyga. (särskillt sambon)
Men lite kanske man med vilje väljer bort - det är inte allting här hemma som passar på bloggbilderna. Som på bilderna jag tog på vardagsrummet i förra veckan - finn två fel!
Valde att utesluta Lufsens nerdräglade mjukishundar, visst de är söta - men inte i denna bilden.
Nä nu får jag sluta, skall snart till doktorn och undersöka högerhanden, har troligtvis fått muskelinflamation - av att montera ihop en fotpall ifrån IKEA!
Visste inte att IKEAS möbler kom med varningstext över eventuella förslitningsskador, får läsa lite bättre nästa gång!


Bild: Privat

torsdag 2 april 2009

Silver & vitt!

Lufsen hälsar och tackar för alla fina kommentarer, han mår bra - väntar dock på röntgenresultatet och blodproven, får se om de hittar något. Fick dock räkningen ifrån veterinären i går, shit!! Tack gode gud för helförsäkring hos Agria. Vem viste att ett blodprov kostade 800.- eller varje röntgen bild 130.- summan slutade på 4010.- Men tack vare försäkring kom jag undan med 1090.-, det är vi glada för.
Solen börja lysa allt mer här nere i skåne, härligt! Ljust är det lite längre om kvällarna, känns att våren är på gång.
Den här fina kudden i silver och vitt fick jag utav sambon i födelsedagspresent, är sugen på en till, för den gör sig verkligen här i soffan tillsammans med den grå kabelstickade pläden och den vita soffan.






Bild: Privat