onsdag 30 januari 2008

Min lilla blogghörna!

Idag blir det en liten titt in på vårat kontor, eller vad man nu skall kalla det.
Extra rummet i huset där vi har vår ena dator. Den andra är kopplat till tv i vardagsrummet, så man även kan sitta där och blogga, men själv föredrar jag att sitta här uppe, betydligt bekvämare och mysigare.
Ett gammalt skrivbord som jag faktisk har beslutat för att inte måla vitt utan behålla det som det är. Har haft det i ganska många år och tycker nog att det är synd att måla det. Allt kan ju inte vara vitt.
Tyvärr insisterar sambon med att ha en stationär dator, inte en bärbar, villket betyder sladdar, hårddiskar, vattenkylare och fan o hans moster. Hade varit betydligt snyggare och mer rogivande med endast en dator med skärm och mus, typ Apple eller helst av allt en bärbar. Men man kan inte få allt här i livet, så jag har gjort mitt bästa för att gömma vissa saker.
Gillar kontrasten med den lite mer moderna stolen ( är en kopia utav sjuan )mot allt det gamla i rummet. Just nu har jag lagt på en fårpäls ifrån Ikea, varm och gosigt att sitta på.

Bild: Privat

Bild: Privat

Bild: Privat



29 kommentarer:

Anonym sa...

hej! vilket fint kontor!! Du gör helt rätt i att inte måla skrivbordet, det är jättefint som det är. Mysig stämning i rummet!!! Hoppas allt är bra med dig.

Kram Sara

Stämningsfullt sa...

Hej!
Gud så fint skrivbord! Helt rätt att behålla det som det är :)
Jag gillar att rummet ser lite avskalat ut, eller vad man ska säga. Snyggt!

LOPPISLIV sa...

Ser rogivande ut...håller med allt behöver inte målas...kan vara en fin kontrast mot allt det vita...skrivbordet var kanon fint...Tack för att du tittade in på min blogg...Kram Paula

Radhusdrömmar sa...

Vilket fint kontor! Tycker det är rätt att behålla skrivbordet i original träfärgen. Som du säger allt kan ju inte vara vitt..
Cafét som ni var på är ju jättemysigt, har varit där en gång.
Jag har en moster som har en skånegård strax utanför Skivarp. Så jag har varit en del i dina krokar.

Ha det gott!
Kram Jo

Anonym sa...

Vilken jätte mysig plats att blogga på :) Framför allt mysigt kontor. Härlig fårpäls att sitta på.

Emma Clara sa...

hörlig patina på det skrivbordet.......det har varit med om mycket...låt det vara så tycker jag.....

hugan sa...

Där såg det mycket trevligt ut att sitta o blogga! Du har lyckats bra med att gömma sladdar,hårdiskar o fan o hans moster ;)
Snyggt!

Anonym sa...

Gud va snyggt skrivbord! Du gör verkligen rätt i att inte måla.Det där med killar och tekniska prylar
är ju nåt speciellt,jag tror att om man låter dom ha sista ordet om teknik så får vi bestämma desto mer om den övriga inredningen.Fast det kanske bara är hos mig det är så.kram Katta

Karin i Villa Grå sa...

Jag gillar ditt skrivbord! Inte konstigt att du får till så inspirerande inlägg när det är där du sitter och bloggar *ler*

Vi har också sådana där bruna, fula masonitdörrar, på undervåningen. De har också rollats med vit färg och resultatet är så där. Det duger, tills vidare. Hade vi varit säkra på att vi vill bli kvar just här hade vi nog lagt ner mer krut på kåken och bytt ut dörrarna i stället.

Må så gott!

me and alice sa...

Vilket snyggt kontor!
Jag gillar det skarpt. Skrivbordet är hur snyggt som helst. Jag hade inte heller målat det.
natti natti /Susanne

En inredoholic sa...

Men så vackert!! Du sitter ju hur fint som helst!! Ha en bra onsdag!

Tea Kristin sa...

Så nydelig kontor du har - hos oss er det alltid bunker med papir og rot på kontoret, og jeg får ikke en gang lov til å rydde i det av samboer... :)

Anonym sa...

Förstår att du gillar att sitta där, det ser mysigt ut! Jag gillar pälsen som du sitter på!

IKT i min vardag sa...

Snygg kontrast med det gamla skrivbordet(som du gör rätt i att inte måla). Sitter också vid en stationär dator med alldeles för många sladdar...

Kram Linda

husnummer30 sa...

Supersnyggt skrivbord! Helt rätt av dig att inte måla det.

Förstår ditt dilemma med all elektronik. Visserligen har vi en bärbar dator, men så ska det vara extra skärm, extra externa hårddiskar, och en hel massa annat jox. Suck...synd att det ska vara så användbart...

Ha det bra! //Jill.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Skit snyggt !! säger jag bara.
kram Pernilla

Mia sa...

Härligt skrivbord!

Pernilla sa...

Vilket härlig blogghörna du har. Och jag håller med om att allt inte kan vara vitt. Vill man ha fram det vita måste man bryta av lite för att det ska synas.

Ha de bra

kram Pernilla

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken makalöst vacker blogghörna du har!!! Brunt skrivbord som jag har med sen fanns det ingen mer vacker likhet : ) Snyggt!! ( Å nej, jag har inte bytt ngt på min sida mer än vanligt men en del tror det ibland, faktum är att jag har bytt vid varje inlägg sedan ett år tillbaka, färg på titel och sidobilder för att det ska "matcha" inlägget för dagen, bara för att jag tycker det är sååå kul : ) Mari.

Anonym sa...

Hej vännen!!

Tack för dina goa rader!!
Jag sitter här på jobbet nu och är lite smått chockad över responsen jag fått på detta. Milda matilda.. Över 150 kommentarer och en hel drös med mail!!
Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att man hade så många som brydde sig om mig och min lilla fnuttiga blogg! haha

Det gör mig på så gott humör igen, det värmer långt in i själen!! Får mig att vilja kavla upp ärmarna och kanske blogga lite snart igen, inte ska dom ha det nöjet att få mig att sluta med det som jag älskar att göra!

Spårningen på idioterna är i full gång. Om dom bara visste...
Den dagen jag får reda på vilka dom är.. Då kommer jag har tuggat ordentligt med taggtråd.

Tusen tack igen för dina rader!!

Ha det bäst så länge!!!

KRAM!!!!

psst.. underbart litet kontor! Visst är det kasst med sladdar.. man önskar verkligen man kunde trolla bort dom! :)

H A N N A S - F O R M sa...

Så fint du har det hemma...har du målat golvet? Jag är nämnligen sugen på att måla alla våra golv ljusgrå.

Tack för tipset om smyckena..dom var verkligen fina!

Tack för fina ord på min blogg, jag har inte speciellt stora fönster hemma...ställer in allt manuellt på kameran och då kan man ju "trolla" lite med iso-talet, bländaren och slutartiden.

Ha det gott!
Hanna

My White Cottage sa...

Vilken härlig blogghörna du har! Gillar ditt skrivbord skarpt! Tycker också det är snyggt precis som det är... :)

Gick in på Lovisa i Lunds hemsida för att kolla adressen åt dig, men då står det att butiken tillfälligt är stängd... :( Du kan gå själv och läsa på: www.lovisailund.se Så himla trist! När vi var där i höstas pratade hon om att hon skulle flytta butiken, kanske är det som är på gång!?

Loppisen i Borrby brukar vara ungefär en gång i månaden, de brukar sätta upp skyltar så jag lovar att hojta när det är dags nästa gång! Ett annat tips är den uppe vid Hammenhög, Mariedals tror jag den heter. Känner du till någon mer loppis här i nejden tar jag tacksamt emot tips! :)

Ha en mysig onsdagkväll!
Kramar Jenny

PS. Ha det så skönt på dina lediga dagar!

My White Cottage sa...

Just det, glömde ju svara på frågan om grejerna på bilden...

Allt kommer från Jennys! Gissa om det är min favvobutik eller inte!!? *fniss*

Kram igen!

Stina sa...

Vad fint alltså.:-) Kramis

Vårt lilla hem sa...

Såå snyggt!! Gillar att du blandat gammal och nytt på ett fin sätt, det ser harmoniskt och intressant ut! Härligt att sitta där och blogga!

Usch, jag hatar sladdar! jag längtar till den dagen, för jag tror och hoppas absolut att den kommer, då vi slipper eländet.

Kram! Jenny

Solsjö - Under en vind sa...

Vackert skrivbord (håller med om att det finns saker som ska förbli omålade!) och din skänk är bara så fin! Den skulle jag gärna äga.....Kram!

Anonym sa...

Hej! här är det bra med mig. tack för din fina kommentar!

ja, det är en del att hålla koll på som man inte tänkt på innan, innan man flyttar in. Men det är helt klart värt det. Pendlar mellan förväntan och panik, haha. Men vi känner att det är vårat drömboende, absolut!

Ska bli skönt att komma till ro i huset, och verkligen njuta sen!! Jga lovar att visa massor med bilder inifrån huset när vi väl är inne.

ha det toppen! Kram Sara

Josephine sa...

Du har det så vackert överallt. Jag gillar verkligen detta rum med den avskalade känslan men ändå tunga möbler. Det var verkligen fint matchat!

Vi är på gång och fixar en ny datahörna här hemma, hoppas att jag kan visa den snart!


Kram/björkvägen 15

PS. Är det Ok om jag länkar dig?

Anonym sa...

Oj vilken vackert skrivbord!