onsdag 1 juli 2009

Semester räddare!

Första veckan på min semester och solen bara lyser på oss - härligt!
Tog en snabb runda till Åhlens för att hitta lite bra böcker att ha med mig till stranden. Finns inget härligare än att sitta i en strandstol och läsa.
Själv är jag förtjust i deckare. Har just avslutat Stig Larssons tre böcker och nu har jag gett mig på Camilla Läckberg.
Någon annan som har några bra deckar tips???

Blockcitat

26 kommentarer:

Bara jag sa...

Plöjde Camilla Läckbergs böcker förra året, tycker de var helt underbara! Ska kolla igenom bokhyllan och se om jag har några andra bra jag kan tipsa om! :) Tack för en härligt blogg förresten, hittar massa inspiration här!

Hem och Lycka sa...

Nej, jag är dålig på att rekommendera böcker men Camillas böcker är grymt bra! Gick i samma plugg samtidigt som henne faktiskt :-D

kram

Grodmamman sa...

Har också läst Stieg Larssons och Camilla Läckbergs böcker och gillat dem mycket. Har även läst Björn Hellbergs böcker och de tycker jag är bra.
Semestern är min läsarperiod på året, då kan jag läsa närmare tio böcker utan problem.
Kram

Cecilia sa...

Jag rekomménderar verkligen Marie Jungstedts böcker om du gillar Camilla Läckberg. Trevig sommarläsning å tack för en superbra blogg... kram Cecilia

Sara sa...

Jag rekommenderar också Mari Jungstedt. Även om det inte bara är deckare så kan jag även rekommendera Karin Alvtegen. Hennes böcker är rysliga på olika sätt, lite deckare och lite psykologisk thriller.

Pillan sa...

Jag har precis också avslutat S.Larsson böckerna och har svårt att tro att det finns några som toppar de...men kanske också skall testa Läckbergs...

lillasyster sa...

när ska du fatta att din lillasyster är ägare till ett halvt bibliotek?!?masa hit rumpan din o ta mossmoss lille kille med dig så hon får sina efterlängtade Luffe puzzar;) <3

Malin sa...

hej,har läst två andra böcker av hellström/Roslund ( Flickan under jorden - tror jag att den heter, och Box 21. Skitbra båda två men äckligt verkliga och råa.
John Ajvide Lindqvist skriver rysare som är bra, otäcka och spännande

Anonym sa...

Hanne-Vibeke Holst skriver bra deckare tycker jag! Allas vår Liza Marklund förvisso men dom är ju säkert ingen nyhet för dej :-)
Ha en skön sommar - Jag gillar din blogg. Och dina halsband! Mitt bär jag dagligen så att jag har min dotter "med mig" :-) /Helena

DRÖMHUSET sa...

Gillar också att sitta på stranden med näsan i en bok. Härligt och avkopplande :-)
Tycker du hittat fina böcker där:-)

Lampan blev underbar!

Kram Sofie

Jenny sa...

Jag läser Marie Ljungstedt nu. Lättlästa och emellanåt också spännande.

Radhusdrömmar sa...

Mons Kallentofts böcker "Sommardåd" och "Vinterblod" är bra om du gillar böcker i stil med Stig Larsson. Annars gillar jag Mari Ljungstedts böcker som en del andra tipsar om här.

Hoppas att allt är bra med dig.

Kram Johanna

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Härligt!!

läckberg är en av mina favoriter...läst allt av henne o väntar ivrigt på nästa1!!

Ha en härlig dag i solen!!
~~♥Kram Millan♥~~

Matilda K sa...

Hej där vännen!

Jag måste rekomendera en bok som jag nyss avslutat. SVEK av Karin Alvtegen. Lättläst, spännande och med en sjuk twist på slutet...
Fick den av min granne och planerar att ge den vidare till en kompis, bra sätt att återanvända böcker tycker jag!

Ha en forsatt skön semester!

Kram

Emligheter sa...

Marie Jungstedt skriver verkligen spännande böcker!

Anna sa...

LÅt den rätte komma in, hur bra osm helst.

Fröken Fräken sa...

Jag tycker ju att det är lite svårt att rekommendera böcker eftersom det är så olika vad man tycker om. Själv har jag provat att läsa Camilla Läckberg men tyckte inte om hennes språk.. jag går in och rekommenderar heeelt andra författare, jag gillar ju mer äldre deckare, och rekommenderar Agatha Christie, Maria Lang och Stieg Trenter. Elizabeth George är också jättebra! (tegelstenstjocka böcker dock!)

Tinnar och torn sa...

Hejsan!

Anne Holt är riktigt bra. Likaså Karin Fossum. Funderar fortfarande lite på hatthyllan men är inte helt säker. Ha det bra :o) Kram Petronella

Anonym sa...

Anne B Ragde's böcker är underbara: Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna samt den sista i trilogin som jag inte minns namnet på.
Inga deckare dock, men tilltalar mig som normalt slukar näst intill bara deckare :-)

karola sa...

önskar dej trevlig semesterläsning!

Anna sa...

Ojojoj, jag älskar deckare och det finns MÄNGDER av deckare som är suerbra. Här kommer några av mina favoriter som jag varmt rekomenderar.
*Åsa Larsson
**Anna Jansson
Mari Jungstedt
(tycker alla dessa kvinnliga är snäppet bättre än läckberg)
*Giles Blunt (riktigt bra)
*Karin Wahlberg
*Lena Lehtolainen (superbra)
*Helen Tursten (me like a lot)
*Arne Dahl (helt okej)

Hoppas du hittar nått som passar :-)

Fin blogg du har :)

Vackrare vardag sa...

De där har jag också tänkt plöja igenom i sommar:) Mera kommer jag knappast att hinna med.

Länge sen jag varit här. Har gått trögt på bloggfronten, men nu är det uppsving igen, hoppas jag. Och jösses så mycket inspirerande jag missat här! Härligt! Skall läsa igenom nu:)

Skön söndag!

Moodboardwithflowers sa...

skumtimmen och nattfåk!!! årets bästa!!

Mjuka sa...

Hade inte heller läst något med Canilla läckberg då jag fick stenhuggaren i min hand på sjukhuset då jag låg inne. Helt superbra!! Drog snabbt igenom alla hon skrivit, men tipset är att läsa dem i rätt ordning!
kram Malin

Kirsi sa...

Om du nu ska gå "över gränser" till de utländska så rekommenderar jag Harlan Coben alla böcker

Anonym sa...

Gillar du deckare så finns det en hel uppsjö av bra utrikiska :) författare, Dennis Lehane, Reginald Hill och Harlan Coben är mina favoriter.
Härlig blogg du har förresten :D