tisdag 18 december 2007

Dekorativt godis!

Igentligen ville jag ha polkagrisar, men efter mycket sökande fick jag ge upp och ta dessa polkastänger istället.
Hade tänkt att de skulle ligga i en vacker glasskål och mest se fina ut, hade inga planer på att äta dem. Vill gärna ha saker framme för att de skall vara vackert, gärna i snygga glasburkar som jag fyndat på loppis. (Har nog snart köpt upp alla burkar de har)
Likadant i skafferiet så finns nästan allt i glasburkar, tex mjöl, bakpulver, russin, makaroner ja allt. Ser så snyggt ut när man öppnar och tittar in. Låter kanske löjligt, för vem går och tittar i ens skafferi? Men bara vetskapen om att det är ordning och reda i skåpen, gör mig lugn.
Är ni som jag, fixerad vid små detaljer? Små saker som egentligen igen annan än du själv ser, men som enligt mig gör hemmet så mycket snyggare och bättre. Finns personer här hemma ( inga namn nämda ) som ibland tycker att jag blivit galen. Min fråga till er, är jag det?

Bild: Privat

Bild: Privat

25 kommentarer:

Vårt lilla hem sa...

Hihi, jag är likadan! Så du är inte ensam :) Och jag köpte också pokagriskäppar härom dan :) Just har jag dem inte framme, tänkte jag ska lägga en i varje julstrumpa sen och kanske även på något av paketen.

Ha en fin dag!

Kram, Jenny

Anonym sa...

Hallo! ska iväg hela dagen idag men kan jag slå en signal imorgon? så fint med polkisar i glasburkar! Och nej, du håller inte på att bli galen. du har bara krav och det ska man ha! så vitt jag vet lever vi bara en gång, lika bra att göra det så perfekt som möjligt=) Kram

Radhusdrömmar sa...

ja du har blivit galen!! Nej, jag tror att det är en tjejgrej. Framförallt inredningsintresserade tjejer. Jag är likadan. Jag har också glasburkar framme, en med polkagris spån (såna skruvar) och en med skumtomtar (de är ju så goda). Fast jag äter mina :-) Får nog fylla på lite innan julafton. Iallfall skumtomtarna.
Ha det gott!
Kram Jo

Ljuva ro sa...

Verkligen dekorativt o vackert o gott!

Jes/Vita villa vila sa...

Hi hi, jag har en nästan likadan liten burk med polkagriskäppar i så du är inte ensam om glasburkintresset hi hi!

Jättefina bilder du visar!

Stor kram Jes

linnea-maria sa...

Nej du är definitivt inte galen. Att saker och ting ska ha en estetisk funktion förutom den praktiska är självklart tycker jag. Jag klarar inte av att ha saker hemma som förfular. Jag har kommit över gamla konserveringsburkar och de använder jag till det mesta. /linnea-maria

Anonym sa...

Haha! Du köper dem också för att de är så fina. Dessvärre kommer mitt lilla lager ta slut ganska snabbt. De där polkaspånen är riktigt goda faktiskt. De som ligger i skålen kommer inte kunna ligga framme sådär. Det blir bara en klump av dem tror jag. Jag letade i massa olika mataffärer efter polkakuddar och spån främst, men de som fanns var så matta och ljusrosa. De var inte alls fina.

"M" sa...

Ja visst är de söta...har hängt några i granen...

Anonym sa...

Nej inte är du galen heller.. Bara galen som inte visat oss ditt fina skafferi!! :)
kram

husnummer30 sa...

Absolut inte!!! Har liknande tendenser... Det som får mig att må riktigt bra är färgkoordinerad ordning. Att öppna kökskåpen eller garderoben och se allt ordnat efter färg!

Har också någon (...) här hemma som inte riktigt förstår detta...

Stina sa...

Om du är galen så är jag det med. Jag är nämligen likadan.:-)

Jag har syskon i Ystad.:-) Kramis

Anonym sa...

å så sött =)

har också köpt polkagrisar att dekorera paketen med, men din skål var ooootroligt söt...gillar att det ser lite "trassligt ut"

och dina skåp har jag sett bilder på förut...
Feng shui är ordet *hihi*

tack för julklappstipsen! *kram*

Bodil sa...

Hej hej!
Tack för kommentaren hos mig. Här inne har jag aldrig varit förut, men jag kommer gärna tillbaka. Jättefin blogg. Vad är det för en ssöt hund du har? Brun labbe, eller? Jag tror heller inte att du är tokig med småsaker. Det viktiga är ju att man själv är nöjd, eller hur.
På återseende!
Kram Bodil

hugan sa...

det är ju jättefint med glasburkar!! är det att vara galen så vill jag bli det bums!
kram på dej!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Jättefint! Jag gillar också glasburkar, tycker det är jättefint. Däremot så är mina skafferiskåp inte särskiltt vackra invändigt... Gillar ditt trolldegspynt, jättesöta :)
Jag lägger till dig i min länklista, hoppas det är ok.

Ankan sa...

Vilka vackra bilder med de röda polkagrisarna i glasburkar! Ser gott ut också! Din ide att göra en julstrumpa av en krympt tröja var jättebra! Kul med bra idéer! Ha en härlig jul/Kram

Änglahem sa...

Hihi...jag har gjort precis samma som du; har lagt polkagriskäppar i en glasburk. Mest bara för prydnad, ingen som igentligen äter dom.

Om du skulle vara galen så är vi tydligen många i såna fall!!

Håller med Perlan, vill se ditt fina skafferi....!?

Ha det gott
Kram, Ulrika

Ann-Catrin sa...

haha jag tycker det är helt normalt..jag har hela tiden mitt estetiska öga med mig..och det där var vackert o effektfullt. fint fotat.
Kram A-c

junhe sa...

hej=) the burkarna finns bla på Lifestyle i Borlänge & Gruvgatan 13 i Falun. ha en bra kväll/ mvh junhe

Nygammalt sa...

Du ska vara glad över att du är så ordningsam. Själv har det slagit slint och blivit tvärtom. Men det ska förhoppningsvis snart ändras på.

Lilla Blanka sa...

Snygga glasburkar!!! Jag gillar oxå burkar och släpar ofta med mig hem från loppis :)
Kram
Mia
PS Jag har en stoooor låda med polkagrisar hemma..svärfar jobbar på polkagrisfabrik o brukar ha med sig till oss, lådvis :)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hahaha...var inte orolig!det finns fler som du.Om du är galen är vi alla det....*LER*
Fint med polkagriskäppar...hör julen till liksom.
Kram Pernilla

Noralill sa...

Det var det eg visste!Det er vanskeleg å få tak i polkagriser...håpar inderleg dei ikkje er slutta å lage dei! Dei er så søte til jul...men veldig lurt å bruke dei fine stavane istaden! Trur ikkje du er galen...(sånn er jo eg òg...) Kos deg vidare! klem

Mitt hem i Frankrike sa...

Jag är lika dan hahaha!!! Min man tycker att jag är för petig ibland. Men för mig är det viktigt att ha ett snyggt hem med alla detaljer.

Du har verkligen gjort det fint med polkagodiset.

kram på dig !!

Sofia sa...

Hej!
Nej du är inte galen... även min sambo tycker det om mig ibland...
Jag har för nåt tag sen skrivit ett inlägg om att man kan bli lycklig över att ha fin ordning i ett skåp.
Har också polkagrisar lite överallt, min 4-åriga dotter förstår inte varför hennes mamma ska envisas med att ha godis framme som man ej får äta upp.
Mvh Sofia