fredag 8 februari 2008

Vår rengöring!

Det är inte bara hemmet som snart kommer att behöva en rejäl vår rengöring, dvs tvätta fönster, rensa rabatter och annat som här våren till, utan även våran hud.
Jag är inte mycket för att ligga i solarium och pressa utan trivs med att vara lite blekare nu på vintern. Tycker att man ser betydligt fräschare ut så.
Men visst längtar även jag till den första vårsolen visar sig. Finns inget bättre än att vira in sig i en varm filt och sätta sig i trädgården för att sola lite.
Men då måste man vara lite förberedd och ta hand om sin hud.
Apoteket har helt underbara hudprodukter som varken kostar skjortan eller innehåller för mycket parfym. Själv har jag köpt en vårdande dagkräm med C vitamin och en ögonkräm med vitamin E, perfekta produkter för min ljusa, torra, skandinaviska hy.
När jag endå var inne på vårtemat, så fick det bli två olivgröna handdukar ifrån Gant oxå.

Snart helg igen, lite planer har jag som vanligt. Blir en del halsbands tillverkning samt ett annat litet projekt. Ni får se mer i helgen.
Till Johanna som lämnat en kommentar och alla ni andra så kommer här min mail adress ifall det är någon som ville beställa smycken eller fårskinns hjärtan - trevlig helg!

maria.thorvaldson@hotmail.com

Bild: Privat

29 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hej!
Ja visst är det viktigt att ta hand om huden - året runt!
Själv använder jag Clinique´s 3-steg-serien och kompletterar med andra clinique-produkter. Kostar en del men är värt vartenda krona!

Så fina handukar du har köpt! Vardagslyx :)

Ha en trevlig helg!
Kram.

Vårt lilla hem sa...

ACO's produkter är underbara! Ögongelen är en favorit! Produkterna känns lyxiga utan att vara dyra.

Jag gillar dina nya handdukar - har alltid gillat det olivgröna!

Ha en fin fredag imorgon! KRAM, Jenny

Fröken Fräken sa...

Jag är lite anti-Apotek just nu - de försökte pracka på mig en antirynkkräm sist jag var där, "det börjar ju bli dags för det nu" och kastade menande blickar.
Olivgrönt är härligt!

me and alice sa...

Åh, vad fräscha rengöringsprodukter du visar. Har pippi på allt sånt där. Känns så lyxigt, och inte kostar det skjortan heller. Har heller aldrig gillat solarium, känns lite läskiga faktiskt...
kram Susanne

Lilla Blanka sa...

Jag tycker det känns bra med en vår-rensning nu också, klippning, ordentlig ansiktskur och ompysslande av kropp och själ...jag tror jag skall ta mig några timmar i helgen att bara pyssla om mig själv..det behövs, känner mig grådassig nu efter en lång mörk vinter..
ACO har bra grejer, köper nästan bara deras produkter för de är så milda och bra pris på.
Kram o ha en jättebra helg!
Mia

Lisas torp sa...

Hej!
Tackar för fina tipsen och ´för titten hos mej!
Instämmer i att vi alla nog behöver krämas in här och där, men framför allt tror jag att frisk luft och ljus är viktigt efter denna mörka och gråa tid.

En kombination är säkert bra!

Ha en riktigt skön helg och välkommen till Stockholm och butikerna. Jag kommer nog att lägga ut ett litet reportage om butikerna kring mitt område i Vasastan.

Kram

Lisa

Anonym sa...

Halloj! Jag gillar också Apotekets rengöringsgrejer, tycker de har fått in bra saker på senare tid. Inga överpriser heller.

Underbar färg på handdukarna. Riktigt vårgröna!

Kram Sara

Anonym sa...

hej igen!

Måste tacka för gratulationerna på bloggen! Man blir ju bara äldre och äldre. Tyckte nyss jag var 20, *ler*.

Jag har själv funderat några gånger varför jag jobbar med det jag gör. Ibland kommer man inte på något vettigt svar, men jag kan inte tänka mig ett annat jobb. Inte just nu iallafall.

Ha en underbar helg!

Kram sara

My Lovely Things sa...

längtar så efter sol..solar aldrig solarium..men solar desto mer på sommaren..
fina smycken du gör..
kram Anna

Petra sa...

Tack så mycket! Jo, visst blev det en enorm skillnad. Tänk va lite färg kan göra, eller hur? Jag är inte klar med rummet, funderar oxå lite över väggtext över det vita skåpet...Ser att du också är en Skånetös, vi är lyckligt lottade i alla fall för trots alla trista vinterstormar så kommer våren med solen lite tidigare. Förhoppningsvis! Förra året var ju ingen hit precis... Bra tips du gav i din blogg, gillade även ditt hem enormt - och dina smycken!
Ha det bra! /Petra

Anonym sa...

ja vem längtar inte efter lite värmande sol vid det här laget! Jag är så glad.. om precis en månad idag, drr vi till Spanien! Gud så skönt!! :)

kram

H ennA sa...

Hejsan!

En härlig blogg du har och väldigt fina grejer du gör. Ditt läkemedelsskåp är helt underbar!
Lycka till med dina framtida lampskärmar...jag trodde de skulle vara svåra att göra..men det var förvånansvärt lätt :-)

Trevlig helg!

Helena Sjögren sa...

snacka om att vår solen är efter längtad. Blev lite spa sugen nu efter ditt inlägg om hud produkter. Får lov att ordna till ett mini spa här hemma med ett varmt bad,lite peeling mm å förbereda huden för lite vår sol även om den lär dröja. Ha en skön helg / Helena

Anonym sa...

Ja visst ska man ta hand om huden - men jag är verkligen dålig på att göra det. Måste skärpa mig!

My White Cottage sa...

Jag har faktiskt inte provat de där produkterna. Jag är helt såld på Decléor när det gäller krämer.

Mår Lufsen bättre?!? Hoppas det!

Ha en skön helg! Blev helt klart nyfiken på vad du har för projekt på gång i helgen, samt vad du hittade på Återbruket. Har inte lyckats komma dit ännu, men nästa vecka hoppas jag att jag ska kunna åka dit! Men du kanske har norpat allt av värde nu!!? *hahaha*

My White Cottage sa...

Skillinge loppis! Det vill jag ju inte missa så klart! Har skrivit in det i almenackan nu. Var i Skillinge är den? Brukar de annonsera om en i YA?

Hoppas Lufsens fasta har gjort att blir bra nu!

My White Cottage sa...

Vad snällt av dig att återkomma när du vet mer!!!

Ha nu en skön helg!

Radhusdrömmar sa...

Ja visst längtar man till vårsolen.
Jag har också de där produkterna tycker de är jättebra för min hy.

Ha en bra helg!!!

Kram Johanna

Anonym sa...

heej! hur har du det? hur går det med smyckena?

kramen

IKT i min vardag sa...

I morgon bär det av till lite sydligare breddgrader och förhoppningsvis värme och sol! Visst är det härligt att skämma bort sig med lite lyxiga krämer! Blir tyvärr inte alltför ofta nu förtiden...
Trevlig helg!

Kram Linda

annaslantliv sa...

Vilka fina smycken! Vad kostar dom?
Jag skulle gärna vilja ha med läderband, typ som Efva Attlings smycken du vet...

Trevlig helg!

Kram anna

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja o så härligt med en vårrengörning på sig själv...scrubba lite så man får fin hy nu till våren...ska nog ta ett lååångt o skönt bad i kväll efter Lets dance med lite sköna oljor i!!!

Hannis sa...

Bra tips!
Har alltid svårt att hitta bra hudvård.
Tycker att allt känns så fett!
Du,blev lika kär i dina halsband som alla andra.
Så jag mailar dig=))
Kram Hannis

Kamomilla sa...

hej på dig! Och tack för besöket i min blogg. Typsnittet på min snapsgömmatext fanns i Windows och hette Palatino Linotype om jag inte minns fel. Jag använde fetstil och storlek 48 eller 72 minns inte exakt...
ha en skön helg!
Kamomilla

Karin Lindström sa...

Vad roligt att du gillade vår veranda, det är verkligen värt kostnaden. Vi har också fått en naturlig utgång till trädgården så vi är där mer nu (på baksidan av huset)
Jag gillar också apotekets produkter, fast jag har en annan serie (anti rynk passar min ålder).
Ha en trevlig helg!
karin

Jes/Vita villa vila sa...

Mysigt med ny lyxig frotté & härliga krämer! Kan även tipsa om Hälsokostaffärens A-creme på burk, en underbar hudkräm så här på vinterhalvåret. 95 kr och räcker lääänge.

Önskar dig en jättefin helg! Kram /Jes

P-lina sa...

Härligt det låter med lite ansikts SPA.Är lite dålig på det men lägga en liten mask imorn tack vare din påminnelse!

har glömt att säga att ditt läkemedelskåp är såå fint. En dröm för en narkosyster ;-)

kRAM PÅ DIG!

MormorRuthsAnn sa...

Hej! Vad härligt att se en cocker! Är det en black/tan? Själv har jag en röd cockerhane som är snart 6 år. Underbar ras...har givetvis haft en när jag var liten, så valet var givet när jag hade tjatat i två år på min man. Vad kul att hitta en blogg jag inte sett förrut. Hit kommer jag igen.
Hälsar Ann

White Season sa...

Oj så mycket fint du har lagt upp. Jag har knappt hunnit titta runt bland bloggarna i veckan. Jag gillade din fönsterspegel, så himla fin... Alltid så inspirerande att titta in här, du är väldigt duktig. Ha en bra helg, kram Malin