torsdag 13 december 2007

Julgranen!

Äntligen tillbaka på jobbet, gud vad skönt. Nu hoppas jag bara att jag snart kan börja träna igen, helst med en gång.
Så här kommer tillslut mina bilder på våran söta lilla gran. Den är inte så stor, men fullt tillräcklig för oss. I toppen hänger stjärnan som jag vid ett tidigare tillfälle redan har visat er, dekorerad med pärlor.
Mina vita ullhjärtan har jag sytt utav en tröja som krympt i tvätten och silver kulor köpte jag både matta och blanka på Rusta. Vita trolldegshjärtan målade med snickeri färg ( man tar vad man har ) och dekorerade precis som pepparkakorna med vita socker pärlor. Fast dessa har ingen klasyr utan Karlssons klister. Lufsen gillar dem, han har redan tuggat i sig två stycken, men sedan jag sprutade på honom med blomsterprutan, så går han inte i närheten utav granen längre.
Ljushållarna var dem som jag köpte på loppisen för va 50 öre styck. Blev mycket finare med riktiga ljus än en ljusslinga. Istället för en julgransfot brukar jag använda en zinkhink och under granen ligger en matta som min mormor sytt till mig för ett antal år sedan.
Så här ser alltså våran gran ut i år, hur kommer era granar att se ut?

Bild: Privat

Bild: Privat

Bild: Privat

Bild: Privat
Bild: Privat
Som jag berättade i går så skulle det komma en mäklare hem till oss och värdera huset. Inte för att vi har tänkt att sälja, mest för att kolla om renoveringen har gjort någont på värdet på huset och i så fall hur mycket. Jag blev glatt överraskad då vi fick reda på att värdet har höjts på huset betydligt mer än summan vi har renoverat för. Sånt är alltid kul att höra.
Ha en bra lusse och ät inte för många lussekatter under dagen.





22 kommentarer:

Tea Kristin sa...

For et koselig juletre, og for en nydelig hund! :) Vi skal ut og kjøpe juletre i helgen, men kommer ikke til å pynte det før lille julaften! :) I fjor veltet katten vår treet to ganger, så det blir nok ikke så mye knuselig på treet vårt i år!

Jes/Vita villa vila sa...

Underbara bilder & vilken söööt gran! För att inte tala om hunden....

Vad kul att värderingen blev så bra! Det är alltid roligt.

Tack för dina alltid så rara kommentarer hos mig, värmer såå gott!

Kram Jes

Lenas pysselgrop sa...

Vilken mysig gran! Själv planerar jag satsa på så mycket hemmagjort pynt som möjligt i granen i år, får se hur den blir att se ut. Men först borde man skaffa sig själva granen också...!

faster atta sa...

Underbar julgran! De små vita hjärtanen är ju för söta..... Ibland kan det tom vava bra att saker krymper...tihi...

kram

NICOLINAS BONING sa...

Jättesöt gran...och en alldeles underbar voffsing;-)
Vad kul att värdet hade ökat så bra:-)
Jaså,du är på jobbet du...själv är jag hemma med snuva och tänker bli frisk till i morgonkväll när vi har julfest på jobbet!
Kramar/Birgitta

Noralill sa...

Koseleg blogg du har! Eit nydeleg lite juletre med ein søt hund. Kjem nok innom igjen...Ha ein fin dag..
Takk for kommentar på bloggen min!Klem

Fredrik / Vit design sa...

Vilken söt gran :) riktigt fin blev den.. och bilderna var fina! Roligt att höra om värderingen, det måste kännas skönt :) Kram

linnea-maria sa...

Vilken jättefin liten gran du har fixat!! Ja det börjar bli dags det där också. Tack för den snälla kommentaren hos mig! Ha en trevlig lucia /linnea-maria

Vårt lilla hem sa...

Din gran är nog den sötaste gran jag sett!! :) Helt underbart fin! Jag gillar verkligen de tovade hjärtanen och tillsammans med kulorna och de levande ljusen gör de sig perfekt! Fint att ställa granen i en hink också!

Min gran kommer gå i vitt och champagne i år. Jag vill gärna ta in den och klä den til helgen,för att hinnanjya av den innan jul, men sambon har satt sig på tvären och tycker granen enligt tradition ska pyntas dagen innan jul. Får se om jag lyckas ändå!

Hihi, kan inte låta bli att småle lite åt din fina hund, min är likadan! Ska va med överallt och gärna ta allt han inte får! :)

Ha en fin Luciadag!

Kram, Jenny

husnummer30 sa...

Superfin gran!!! Blir så snyggt med bara vitt pynt i och de levande ljusen höjer ju ännu mer!

Vår gran kommer upp i helgen, men jag kan inte hålla mig till bara vitt som du! Har hur mycket färg som helst i den! Sen har vi elektrisk slinga, för vi har en plastgran (något man nästan måste ha om man är borta 1-2 veckor över julen) och riktiga ljus går inte ihop med plastgran, enl. mig iaf.

Tack för fina kommentarer!!! Och ha en fortsatt bra Lucia-dag.

//Jill.

Smultron och glass sa...

Åh, vilken fin gran! Och en underbart söt hund :-)

Grattis till värdeökningen, sånt är alltid roligt!

Karin i Villa Grå sa...

Riktigt fint med en zinkhink i stället för klumpig julgransfot! Vackert också med levande ljus men det är helt uteslutet här. Jag får lov att nöja mig med att spana in din gran och tindra med ögonen..! *ler*

Åh, jag kan tänka mig att byta katterna mot din vovve när som helst! Vad säger du? ;-)

Kram!

Ann-Catrin sa...

Det var en otroligt söt gran..och så snyggt med zinkhinken.
vovven är ju bara helt bedårande.
ha en fortsatt fin lucia kram på dig!! A-C

Färjtorp sa...

Men se så söt lite gran ni har! Underbart pyntad var den oxå !!!

Ja visst är det kul att få överraska någon riktigt med ett oväntat paket! Det skulle jag med vilja göra men jag vet inte riktigt med vad ännu.
Man får hoppas man får något från sin egen önskelista oxå =)
Kram.

Goa sa...

Underbart vackert!!
Grattis till värderingen!
Håller med dig att Leilas skorpor är goda...mina försvann direkt..:)
Kram!

Designe sa...

Vilken fin och tät julgran du har hittat! Det är annat än de jag satt vid min bro det! :)..jag var ju duktig och tog 2 granar som hade röjts vid en stig!:) Superfina ullhjärtan!..Smart att använda tröjan som krympt..jag slängde nog tyvärr min sambos tröja som jag råkade krympa för ett tag sen! Ha en fin luciakväll!

Mys liv och hem sa...

Vilken söt liten gran.Vi hade tänkt ha en levande i år men barnen ville ta in granennu i veckan.Den plastiga så i år blir det så men nästa år vill jag ha en levande i stället.Ha en fin lucia

Maria sa...

Vilken urtjusig lite gran !!

Och ert badrum ser jättefint ut också !!

Anonym sa...

MEN så söt liten gran! *gillar*
och hunden sen!! *fnissar*
så skööööön :-)

måste säga att du tar så fina bilder! har du en sån där lattjo systemkamera? ser så proffsigt ut!

trevlig kväll! =)
kram

Anna sa...

Åh en sådan underbar gran! Precis i min smak:) Så fint att ha en zinkhink istället för julgransfot! Bra tips!

Guu en sådan söt hund ni har - bedårande:)

Tack för kommentaren på min blogg! Jo jag har faktiskt ett jättebra tips om du ska måla ditt bord. Det är jätteviktigt att efter du har tvättat av bordet med målarsoda, så ska du grunda med en oljebaserad grundfärg! Detta för att den bruna färgen/betsen inte ska "blöda igenom" och missfärga bordet så det ser gult ut! När du har grundat med oljefärgen så kan du färdigmåla med en vattenbaserad lackfärg!

Lycka till - och grattis till värdestegringen på huset - sånt är ju jättekul när man lagt ner en massa jobb på renoveringar:)

Ha en fortsatt trevlig lucia!
Kram
:)Anna

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Fin fin gran!
Kul att det gick bra med värderingen.
Kram Pernilla

Anonym sa...

Jättefint! Jag gillar verkligen zinkhinken och det vita i granen. Ha det så bra.