onsdag 23 januari 2008

Den som spar han har!

Jo visst är det sant, den som spar han har - pengar över att köpa en kamera för.
Så är det hos oss i alla fall.
Efter noga övervägande ifrån bådas sidor (mest min, snål som man kan vara) har beslut nu tagits att köpa kameran med stort K nämligen Canon 400D, som så många har tipsat om.
Fast besluten att köpa den så fort som möjligt tog jag tag i konservöppnaren och bröt mig in i den gemensamma sparbössan. En stor burk som under ca 1 år och 7 månader har slukat alla våra kronor, femtioöringar och enstaka tior och femmor. Här kan inte vara mycket tänkte jag.
Hällde upp allt på vardagsrumms bordet och började stapla i högar.
Till min förvåning så räckte pengarna till lite mer än 1/3 utav kameran, inte illa!
Vem kunde tro att lite växel här och där skulle bli så mycket pengar. Det bästa av allt är att det är pengar som man inte räknat med, man lägger sin växel i burken och glömmer sedan bort det.
I väntan på lite bilder tagna med den nya kameran, får ni hålla till godo med bilder på zinkljusstaken jag köpte i blomsterbutiken i helgen. Är egentligen en jul ljusstake, men vem bryr sig, passar så fin ihop med mina zinkkrukor.

Bild: Privat

Bild: Privat


27 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul med ny kamera! metalldesign behöver också köpa ny och har funderat på Nikon D80. Är Canon 400D bättre undrar jag? Har just nu en Canon IXUS 80015 som var ok till den blev tappad.

Anonym sa...

Vad roligt! Grattis. Vi har också en sparbössa och det blir fort mycket pengar av små kronor. Det är lika spännande varje gång att räkna ihop efter ett antal månaders sparande.

me and alice sa...

Hej!
Härligt att du får en ny fin kamera. Visst känns det bra när man lyckats spara på det viset. Blir lite som en bonus.
Ljusstaken var jättefin. den hade jag också köpt!
kram Susanne

Ulli sa...

Grattis! Roligt med ny kamera.
Jättefin ljusstake!

Ha en bra dag!
Kram Ulli

Stämningsfullt sa...

hej!
Jag vill också ha en "riktig" kamera!
Så fina ljusstakar! de kan du ju ha framme året om.
Kram!

Anonym sa...

Åh! Nu är jag riktigt avundsjuk! Jag pratade med min mamma senast igår om att DET ENDA som jag önskar mig i födelsedagspresent (det är ett tag kvar) är pengar till en sån kamera. Inget annat! Vi får väl se hur det blir med det.

Solsjö - Under en vind sa...

Va kul med ny kamera!!! Din ljusstake kan mycket väl vara framme året runt! Ha en bra dag! Kram!

Tea Kristin sa...

Gratulerer med nytt kamera! :) Jeg har akkurat bestilt meg speilreflekskamera selv, og gleder meg til å få det i posten! :)

Kjempefin lysestake - absolutt ikke bare til julebruk!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Så roligt med en ny kamera.vi håller oxå på att förhandla oss fram till vilken vi ska köpa....hihihi.
Jättefina bilder du tar.
gillar din ljusstake jättemycke!
Kram Pernilla

Tea Kristin sa...

Takk for hyggelig kommentar inne hos meg! :)

Vi har bestilt oss et Olympus E-410. Vi bestemte oss for det på grunn av at vi har veldig gode erfaringer med olympus fra tidligere av, og fordi det er litt mindre enn de andre speilreflekskameraene. :) Men jeg har brukt Canon EOS 350D en del, og jeg synes det er superbra også!

Lykke til med det nye kameraet ditt - du blir helt sikkert kjempefornøyd!

Bonnie´s vita rum sa...

åå va kul med ny kamera!

Kram Bonnie

Kristin sa...

Hej! Jag har en sådan kamera och jag är supernöjd med den. Har tidigare haft vanliga Canon systemkameror (i typ 20 år) så nu när jag skulle byta upp mig till digitalt kunde jag använda de gamla objektiven, en klar fördel. Har alltid varit nöjd med mina Canonkameror så jag hoppas att du också blir det med din.

Tack för kommentaren på min blogg om lantköket! :-)

Kram Kristin

linnea-maria sa...

vilken fin ljusstake. Nog funkar väl den även utanför jul. Absolut ska man satsa på en bra kamera från början. Detär ju betydligt roligare att fota när chansen att få snygga bilder är större. Vad roligt du kommer att ha med kameran. /linne-maria
Måste erkänna att jag är en riktig slösa!

Anonym sa...

Va roligt att köpa en ny kamera! Det vill jag också göra! Ja, lägger man några kronor då och då så blir det mycket tillslut.

Anonym sa...

Jättefin zinkljusstake! Vi sparar också "småpengar" på det viset
fast i barnens spargrisar!(Ibland kan vi få låna av dem.) ;)

Anonym sa...

hej! vilken tur ni har, redan en 1/3 av pengarna klara! Vi har precis skaffat vår första digitalkamera, så vi ligger lite efter, haha. Angående tapetjakten som jag skrev om i min blogg, så kom sambon hem tomhänt! Han skulle ha varit tvungen att ta med såå många kataloger hem (eftersom alla inte var i samma katalog) att han tyckte jag skulle följa med istället. Så vår tapetjakt fortsätter, men en favorit är Hilda och Wilma från Sandbergs!

Kram Sara

My White Cottage sa...

Så kul med ny kamera! Ni blir säkert helnöjda! Jag har samma zinkljusstake, inköpt i samma butik... *fniss* Men jag packade ner min i jullådan fast nu ångrar jag mig! Får nog gå och packa upp den igen! :)

Kramelikram!

WhiteVintageDreams sa...

Skönt att ni kunde köpa en ny kamera...det gör skillnad! Å du...jag tycker inte att staken e så julig...fint fransk skulle jag kallad en :).
Kram

My White Cottage sa...

Zinkhuset köpte jag i butiken Lovisa i Lund, har du varit där någon gång?!? Helt underbar liten butik! Elsas Hem har haft dem men jag var precis inne på hemsidan och det verkade som om inga fanns kvar. Husen finns ju i många olika storlekar. Men du kan ju alltid mejla Elsas hem och kolla om dom får hem dom igen! Zinkhuset är från Walther & Co som förövrigt har tillverkat stjärnljusstaken också. Men det kanske du redan visste!?! Ett annat alternativ kan ju vara att kolla med Jenny (blomaffären) om hon kan ta hem zinkhus då hon ju säljer andra saker från Walter & Co. Hoppas du hittar ett! Själv skulle jag kunna tänka mig ett till fast i en mindre storlek... *hihi*

Radhusdrömmar sa...

Vad bra att det var så mycket! Vi har också en sådan skål och det blir nog semesterkassa för de pengarna i sommar. Vi har inte tömt vår skål på 3 år....
Fina bilder är det iallfall, även fast det inte är någon ny kamera.

Kram Johanna

IKT i min vardag sa...

Så kul med en riktigt fin kamera! Synd att jag inte kan fylla 30 i år istället, då hade jag vetat vad jag skulle önska mig!
Hade inte brytt mig ett skvatt om ljusstaken är julig eller ej! Jag älskar allt med stjärnor på eller i form av! Ljusstaken är så söt så nu ska jag leta efter en egen!

Kram Linda

Poppins sa...

Lycka till med den nya kameran! Jag köpte min Canon i våras och jag kommer ihåg hur "förälskad" jag blev i den...
Ljusstaken är jättesöt och inte särskilt julig, tycker jag. Den kan man ha framme året om.
Hoppas att ni kommer iväg till London! Kolla med spargrisen! :)

Josephine sa...

Va underbart med en ny kamera. Nu antar jag att vi kommer få se ännu vackrare bilder, om det nu är möjligt...

Väntar med spänning!

Kram/björkvägen 15

Jes/Vita villa vila sa...

Vad roligt att växelpengarna har vuxit sig till en mindre å :D, det är alltid kul! Lycka till med kameraköpet!

Underbar ljusstake & fina bilder...som vanligt även med denna kamera ;)

Kram kram Jes

PS: Förresten är jag helt ute & cyklar om jag tror att du gjort bokstäver i trolldeg??? Ska kika runt dina gamla inlägg :) Kanske behöver snatta den idén :) om det är ok!? KRAM

Lilla Blanka sa...

Åh vad kul med ny kamera - GRATTIS!
Kram
Mia
Ps jättefin gjutjärnsfot till ljuset...!

n o r d i n g å r d e n sa...

En väldigt snygg ljustake!!! Och fina bilder!! Mari.

Vårt lilla hem sa...

Visst är det underbart att upptäcka att den lilla sparburken rymmer så mycket! Blir lika förvånad varje gång jag räknar!
Såå kul med ny kamera!!

Kram! Jenny