onsdag 2 januari 2008

Teknik- en nödvändighet!

Alla som känner mig vet att jag hatar allt vad tekniska prylar heter. Jag vill gärna ha dem men de får absolut inte synas i hemmet- lycka till!
Inta allt för lätt när man har en prylgalen sambon som gärna vill ha det nyaste, bästa och största. Värst av allt är nog inte prylarna utan sladdarna. Vad är det för fel på en bärbardator igentligen? Då slipper man alla sladdarna som ringlar längs hela golvet.
Har väl fått ge med mig när det gäller datorn uppe i extrarummet och har försökt göra det bästa utav det.
I vardagsrummet gav jag upp mitt fina serverings skåp för att slippa se dvdspelare, ytterligare en dator, förstärkare, baslåda och det ny inköpta playstation spelet. Tyvärr lyckades jag inte undkomma den stora tv som står ovanpå skåpet.
Får väl trösta mig med att de gigantiska, fula, mörka högtalarna är nu ett minne blott. Istället har vi köpt dessa söta, vita, små och stilrena Micropod.
Hur ser det ut hemma hos er, alltid öppen för nya förslag och idér!

Bild: Privat

Bild: Privat


28 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Oj, jag blev genast blixtförälskad i dina nya högtalare!

Anonym sa...

Söta högtalare! Visst är det jobbigt med alla sladdar överallt!

Ljuva ro sa...

Vilken härlig mix av gammalt o nytt! Det finns ju mkt snygg teknik nu! Högtalarna är väldans snygga!

Tea Kristin sa...

Jeg er så enig med deg - ledninger er irriterende!!! Og hvorfor må de absolutt være svarte???

De høyttalerne var kjempefine da! :)

husnummer30 sa...

Du ser ju ut att ha lyckats bra med tekniken! Och jag håler med till fullo - alla dessa sladdar!!! Vårt råttbo vid skrivbordet väntar på att jag ska ta tag i det...men det är ju så svårt att få till det!

//Jill.

Anonym sa...

Haha! Jag känner igen det där med sladdar som är i vägen överallt. Jag vill bygga in allt, men jag är dessvärre inte speciellt teknisk. Som tur är så har vi i alla fall köpt allt nytt när vi flyttade ihop och allt är VITT! Men sladdarna finns där.

Jag fick en jättefin Lexingtonmorgonrock och en klocka...plus en massa annat bra att ha. Vi hade tillsammans önskat oss nya täcken och kuddar, så vi fick en hel del presentkort på hemtex. Vi lyckades fynda på deras rea eftersom de hade halva priset på alla täcken och kuddar. Så skönt med allt nytt och fräscht. Jag vill aldrig mer gå upp ur sängen!

Vad fick du själv?

Emma sa...

tck för titten hos mig å Gott nytt år!
Ja tapeterna gillar jag fast nu i efterhand så är nog väggen för liten för de stora ornamenten eller så är de för stora, det beror ju på hur man ser det!?! De kommer från Duro har jag för mig.....
Ha de gott!

Lilla Blanka sa...

Wow, vilken söööt högtalare! Håller med dig, tekniska prylar typ DVD, satellitbox, surroundlåda mm är så fula...har precis gjort om i vardagsrummet o vägrar ha de där eländiga apparaterna synliga..så nu får maken mura en bänk till dessa prylar tänkte jag.. ;) Tänk om allt dessutom var sladdlöst...(hmm dream on Lilla Blanka..)
Kram
Mia

Anonym sa...

Uscha för sladdar och högtalare.. Tyvärr har man ju dom ändå.. iallafall sladdarna.. Sambon min är helt värdelös när det gäller sånt.. Högtalare har vi inga ännu, men jag vet att det är på G med det.. Måste ju finnas trådlösa? Åh det vill jag ha isåfall! haha
kram

Anonym sa...

om en högtalare överhuvudtaget KAN vara söt så är era det! *fnissar*

Karin i Villa Grå sa...

Vilka SÖTA högtalare! De ser ut som små utomjordingar! Me like!

Jag stör mig faktiskt inte så mycket på teknik, jag har lärt mig att inte se :-) Sladdar är däremot svåra att undvika.

Du visar fina bilder som vanligt!

Kram, Karin

Lily of the valley sa...

Mycket, mycket bättre blir det med såna högtalare. Jag kan t om säga att de är snygga och vackra.
Jag avskyr också allt vad sladdar och andra såna finesser heter, så jag förstår vad du menar.
Men jag tycker att du har lyckats bra :)
kram Lily

hugan sa...

söta var dom! men....får jag som kvinna fråga en manlig fråga...är det BRA ljud i dom åxå?? isåfall köper vi direkt!

Stämningsfullt sa...

Fina högtalare! Jag vill också bara stuva undan all elektronik...hua.

Hem & Harmoni Marie sa...

Hej... vilken fin blogg du har. Jag hittade hit idag via Inredningsbloggar. Kul med lite nytt... Välkommen att kika in hos mig om du har lust.

Ha det gott, kram Marie

stina sa...

Vilka små söta högtalare! Ja visst är det ett elände med alla fula, dammsamlande sladdar! Kram Stina

linnea-maria sa...

Högtalarna är jättefina. Ja jag skulle inte vilja visa min tv hörna, den är gräslig med alla burkar, dosor och sladdar. Usch! Men vi har sagt att vi ska ha en projektor och duk i framtiden. Då slipper vi allt det där. Och så kommer vi göra ett rum för all media så slipper vi det i resten av huset, men som sagt framtiden.../linnea-maria

Anonym sa...

Svar till Huga:

Det är hur bra ljud som helst i dem, MicroPod heter dem och det är HIFI-klubben som säljer dem, vilket i sig säger lite om att det inte är något skit...

Dock måste man ha en subwoofer till, för det säger ju sig själv att dem inte klarar av nån större basåtergivning, vi har lyckats få in subben i skåpet under.

Paul

Flickan på landet sa...

Här är en till som ogillar högtalare och annat fult tillbehör *skrattar* Men dedär var ju jättefina!

God fortsättning på det nya året!

Anna sa...

Vilka läckra högtalare! Har aldrig sett sånna förut:)Jag tycker du har löst problemet alldeles ypperligt! Skåpet är jättevackert och tv:n är ju inte så pjåkig:)

Tekniken är ju ett nödvändigt ont men måste alla sladdar och kablar vara svarta? Varför inte genomskinliga eller i alla fall vita?

Jag önskar dig en god fortsättning på nya året!
Kram
:)Anna

Vårt lilla hem sa...

Oh så söta de var!
Sådana skulle jag med kunna stå ut med :)

Vi har en projektor så på en av vardagsrumsväggarna hänger en duk. Den tar plats nerrullad men vill man inte se den r det ju bara rulla upp den. Dvd, spel, digitalbox mm ryms i en låg bänk med skjutbara dörrar nedanför duken. Projektorn hänger i taket, är VIT :), och syns knappt!

Kram kram, Jenny

hugan sa...

Tack Paul för värdefull info.!

Goa sa...

Jag är förälskad!!
Kan man säga att högtalare är vackra?!
KRam och ett gott nytt år på dig...med massor av värme och glädje!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

oooo ja jag hatar oxå alla sladdar överallt.Tänk om allt kunde vara trådlöst.Högtalarna är ju såå häftiga*LER*man blir glad av dom...hihi...
Kram Pernilla

Caroline sa...

Vad snyggt det blev! Skönt att slippa se all teknik. Det som är kvar nu ser bara snyggt ut.

Tack för kommentaren på min blogg, jag blir så glad när det kommer någon ny. Och nu har jag ju hittat till din fina blogg.

Måste fråga dig... du har ju bytt till blogspot.com från blogg.se. Jag har funderat på att göra samma sak, för att jag vill kunna lägga in bilder och text "på sidan" också. Är du nöjd med bytet? Tycker du att det är lättare att lägga in bilder och text på blogspot.com? Jag kan nämligen inte mycket om datagrejer och har tyckt att det har varit lätt på blogg.se, om än ganska så begränsat.

Tack på förhand!

/Caroline

www.tradgardsdrommar.blogg.se

Anonym sa...

Verkligen snygga högtalare (trodde aldrig att jag skulle höra mig själv säga de orden!!!).

sagolikflora sa...

Hej!
Jag skrattade åt den teknikska ångesten.... Jag har precis likadant hemma...Den gamla baslådan= Why???? -Min man köper baslåder. Han har två stycken, en vid tv:n på golvet i vardagsrummet på undervåningen. Sen fick han fnatt i julas och köpte souround system till övervåningen för att vi har filmduk där, tror du inte han smög in en till baslåda... Och vad skruvade han upp högsta volymen på när grejjerna skulle testas, jo killbill. Den scenen när asiatiska tjejen slänger runt sitt kettingklot, man måste ju höra att alla högtalare funkar, dhu! Men han hade hittat mini mini souround system högtalare, flera små som kan knappt syns :-) nåt nytt från sony. Men ack och kvack en stor baslåda. Han bara skrattade när han såg min sura min. Men era vita va fantastiskt fina, kul med snygg design på grejjerna. Nästa inköp om vi behöver högtalare, så blir det dom!
Kram Caroline

Sofia sa...

hej!
Ja jag har länge önskar att nån ska uppfinna sladdlösa lampor! Vi har gömt all teknik i vardagsrummet i skåp precis som du... skönt!
Tack för en fin blogg som inspirerar.
Mvh Sofia